keskiviikko 31. elokuuta 2011

Vaahterarätti

Olen vihdoin päätynyt tekemään ekotiskirätin bambulangasta. Piti keksiä jokin pikkuinen ajanvietetyö, joka ei veisi ihan hirveästi aikaa, mutta jota tehdessä voisi hieman kuitenkin kuvitella käyttävänsä jotain aivojensa osaa. Ohjetta minulla ei tähän rättiin ollut. Silmukkamääräksi arvoin 50, mikä osottautui muuten hyväksi, mutta täydellinen tuotos olisi ollut 49 tai 51 silmukalla, sillä nyt kuvion toisella reunalla on yksi silmukka enemmän/vähemmän kuin toisella. En tullut asiaa ajatelleeksi ennen kuin olin jo pitkällä, enkä laiskuuttani viitsinyt purkaa puolikasta rättiä. Pieni epäsymmetriahan on vaan yksilöllistä.

Kuvioksi rättiin valitsin vaahteranlehden. Langan väri vaati mielestäni lehtikuviota ja vaahtera sattuu olemaan lempipuuni, joten sinänsä valinta oli helppo. En kuitenkaan löytänyt suoraa ohjetta tällaiseen lehtikuvioon, joten suunnitelin sen itse. Pieniä parannuksia siihen olisi voinut tehdä kuvion selkeyttämiseksi ja varttakin olisi voinut hieman muokata, mutta pääasiassa olin tyytyväinen kuvioon. Ainakin se on tunnistettavissa.



Koiran syntymäpäiväkakku

Rakas koirani täytti vuosia. Täyteen niitä tuli huimat 2, joten se oli juhlan paikka. Sakis ei niin välitä kermakakuista (tai ehkä välittäisikin, mutta niitä se ei kuitenkaan saa), joten tämän kakun herkullisina raaka-aineina toimivat maksalaatikko ja nakit. Kakun toteuttaminen on hyvin helppoa.

1. Osta kaupasta valmismaksalaatikko (Saarioisten on hyvää, koiralle mielellään rusinaton) ja nakkipaketti.
2. Pienelle koiralle puolita laatikko ja kaada lautaselle
3. Leikkaa nakki puoliksi ja aseta maksalaatikon päälle kynttilöiksi.
4. Anna kakku koiralle ja yritä saada se odottamaan kunnes saat kuvan otettua.
5. Anna koiralle lupa syödä kakku.

Pienen koiran omistajana on se hyvä puoli, että myös itselle riittää "kakkua" =D

keskiviikko 10. elokuuta 2011

Mariannepallerot

Taas tuli se aika vuodesta, kun kesän viimeinen työpäivä lähestyi. Jotakin hyvää piti taas viedä, mutta tämän kesän herkun valinta osottautui aikaisempia vuosia vaikeammaksi. Aikaisemmin syöjiä on ollut max. 10, tänä kesänä luku taisi lähennellä sataa... Tuotosten piti siis olla helppoja ja kohtuullisen nopeatekoisia ja niitä piti tulla paljon. Lopulta päädyin (jälleen kerran...) Fazerin sivuille, mistä löysin ohjeen mariannepalleroihin. Ohjeen toteutin kolminkertaisena ja lopputuloksena oli >180 palleroa. Riittipä siitä sitten jokunen pallero itsellekin.

Muuten tein kaiken kuten ohjeessa neuvottiin, mutta tuota Fazerin vaaleaa leivontasuklaata en löytänyt mistään, sitä ei kaiketikaan enää valmisteta. Siispä korvasin sen ihan tavallisella Fazerin sinisellä suklaalla. Myös palleroiden kuorruttamista varten en ostanut tummaa kaakaojauhetta, vaan käytin loput O'boy-jauheesta. Palleroista tuli hyviä ja sain työkavereilta kehuja. Kaikista mukavimmalta tuntui, kun kaksi hoitajaa kehuivat näitä keskenään tietämättä minun osuudestani niihin.

Kiitokset vielä ystävälleni pyörittelyavusta ja työkavereille mukavasta heinäkuusta!

Loppuun vielä kuva palleroista.