sunnuntai 26. elokuuta 2012

Sakis 3v.

Rakkaalla koirallani on tänään syntymäpäivä. Tapahtumaa juhlistettiin viime vuoden tapaan kakulla. Lahjaa Sakis ei valitettavasti saanut, ainakaan vielä. Tämän syntymäpäiväkakun pohjaksi tuli yksi kaupan valmiskoiranruuista, jonka kumosin lautaselle kokonaisena. Sen reunoille painelin juustoraastetta ja päälle leikkasin juustosta hienon kolmosen.


Onnea Sankarille!


torstai 9. elokuuta 2012

Suklaakeksit

Nämä keksit vein siis kesän viimeiseen työpaikkaan ensimmäisenä päivänä, ihan vain saadakseni työkaverit hyvälle tuulelle ja ottamaan minut mukavasti vastaan. Lahjonta toimii aina!
Kekseistä tuli oikein pehmeitä ja suklaisia, suklaarakeita olisi kyllä voinut olla melkeimpä kaksi pussillista, nyt tuntui että moneen keksiin ei tullut ollenkaan rakeita.


200 g margariinia
2 dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 pussi suklaarakeita.

Sekoita margariini ja sokerit hyvin. Sekoita joukkoon muna ja lopuksi kuivat aineet. Nosta taikinasta nokareita pellille ja paista 200 asteesa n. 7-8 minuuttia.

sunnuntai 5. elokuuta 2012

Valkosuklaa-karpalokeksit

Edellisestä päivityksestä on vierähtänyt jo melkein kaksi kuukautta, syynä varmaan kesätyöt, joiden jälkeen on ollut niin väsynyt, ettei lenkkien lisäksi ole juuri muuta saanut aikaiseksi. Kahta eri lajia keksejä sentään tullut tehtyä, nämä menivät toiseen kesätyöpaikkaan kiitokseksi ja seuraavat kolmanteen ennakkolahjuksiksi. Tähän ohjeeseen piti alunperin käyttää kuivattuja mansikoita, mutta ainoat löytämäni olivat niiiiiiiin arvokkaita (n. 100€/kg), etten millään malttanut sellaisia ostaa. Päädyin laittamaan tilalle karpaloita, jotka hintansa puolesta sopivat paljon paremmin kukkarolleni. Karpalot sopivat mielestäni aivan hyvin valkosuklaan kanssa ja kekseistä tuli hyviä. Oikein pehmeitä ja maukkaita.

150 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ tl suolaa
135g valkosuklaata
2 dl karpaloita


Vatkaa voi ja sokerit. Sekoita joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon. Nosta lusikalla nokareita pellille, nokareet saavat olla aika pieniä, sillä keksit "valuvat" uunissa muotoonsa, jolloin ne leviävät huomattavasti. Jätä siis riittävästi tilaa nokareiden väliin. Paista 200 asteessa n. 7-8 minuuttia, kunnes keksit näyttävät saaneen sopivasti väriä. Paistolämpötila on täysin muistini varassa, ja saattaa heittää hieman, sillä onnistuin hukkaamaan lapun, jolle olin ohjeen kirjoittanut. Joten kannattaa tarkkaila keksejä, jotteivät pääse kärähtämään =)