keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Valkosuklaa-aprikoosikakku

Tämän kakun tein jo muutama viikko sitten, kun äitini miehensä ja ystäväpariskuntansa kanssa pysähtyivät ohikulkumatkalla kahville luokseni. Vielä kun sattui olemaan äitini miehen syntymäpäivä, piti tietysti tehdä kakkua. Aluksi suunnittelin ihan täytekakkuakin, mutta sen syömisestä olisi saattanut tulla ongelma, joten päädyin kuivakakkuun, josta saattoi pakastaa loput.
Ohjeen nappasin valion sivuilta, mutta päädyin hieman muokkailemaan sitä.

150 g margariinia
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl kermaa
250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
kourallinen kuivattuja aprikooseja
200 g valkosuklaata

Sekoita voi ja sokeri, lisää munat yksitellen välillä sekoittaen. Pilko aprikoosti ja suklaa, sekoita kuivien aineiden joukkoon. Lisää kerma ja kuivat aineet taikinaan. Nostele taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 50 minuuttia.

Kakusta tuli yllättävän hyvää ja mehevää, vaikka valkosuklaa ei hirveästi maistunutkaan. Aprikoosit antoivat mukavan säväyksen makuun. Tapojeni mukaan kuvaamisen muistin vasta siinä vaiheessa, kun suurin osa kakusta oli syöty tai pakastettu, joten kuvaan päätyi vain pieni pala kakusta. Mutta näkyypä kakun sisusta!