tiistai 4. syyskuuta 2012

Daim-leivokset

Kesätöiden viimeisellä viikolla päädyin viemään kiitokseksi valtavan pussin Fazerin suklaakonvehteja sekä Daim-leivoksia. Ohje jälkimmäisiin löytyi Yhteishyvän numerosta 3/08

175g voita
200g taloussuklaata
2½ dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
3 munaa
200g Daim-suklaata
3 dl vehnäjauhoja

Kuorrute:
200g Daim-sulkaata
1dl kermaa
25g voita

Sulata voi ja taloussuklaa. Sekoita joukkoon sokerit ja suola. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon. Rouhi daim-suklaa ja lisää jauhojen kanssa seokseen. Kaada uunivuokaan, ja paista 175 asteessa n. 25min. Jäähdytä hyvin.

Kuorrutteeseen paloittele suklaa kattilaan, lisää kerma ja margariini, kuumenna kunnes suklaa suklaa. Kaada jäähtyneen kakun päälle. Anna jähmettyä. Leikkaa tuotos sopivan kokoisiksi palasiksi. Itse en tätä kuljetusteknisistä syistä pilkkonut, vaan työkaverit saivat sitten itse leikata haluamansa kokoiset palat.

Tästä tuli todella mehevää, muistuttaa kovasti mutakakkua, jossa on vain suklaakuorrute.

1 kommentti:

  1. mutakakku odottaa mullakin tuolla keittiön pöydällä jäähtymistä, jos vaikka illalla söis taakse jääneen neljän yövuoron kunniaksi

    VastaaPoista