lauantai 12. maaliskuuta 2011

Juustotorttu mustikkakoristein

Etsin netistä ohjetta makeaan kakkuun ja törmäsin tähän. Kakku näytti todella kivalta, joten päätin toteuttaa sen Oscar-valvojaisiin. Viime aikoina olen kuitenkin käyttänyt hirveästi vadelmaa (tai siltä se ainakin tuntuu), joten vaihdoin marjat mustikoiksi. Muutenkin muokkasin ohjetta hieman.

Pohja:
250 g mustikkatäytekeksejä
125 g voita

Täyte:
500 g maitorahkaa
400 g tuorejuustoa
130 g valkosuklaata
4 rkl appelssiinimehua
0,6 dl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2,5 dl sokeria
6 munaa

Mustikkakoristeet:
200 g mustikoita
½ rkl perunajauhoja
3 rkl appelssiinimehua
3 rkl tomusokeria

Pohja: Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos halkaisijaltaan n. 26 cm irtopohjavuuan pohjalle.

Täyte: Sekoita maitorahka, tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää appelssiinimehu ja munat ja siivilöi joukkoon perunajauhot. Rouhi valkosuklaa ja sekoita joukkoon. Kaada seos irtopohjavuokaan.

Mustikkakoristeet: Sulata mustikat ja purista niistä mehut kattilaan. Lisää joukkoon sokeri. Sekoita perunajauhot hyvin appelssiinimehuun ja kaada mustikkamehun joukkoon. Kuumenna kunnes seos sakenee. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Kaada seoksesta täytteen päälle isoja pisteitä ja vedä tikulla niiden läpi, jolloin muodostuu sydämenmallisia kuvioita.

Paista kakkua 150 asteessa n. 70 minuuttiia, kunnes se on hyytynyt keskeltä. Jos kakku ruskistuu liikaa, voi sen päälle laittaa folion.
Kakku on hyvä tehdä päivää ennen tarjoilua, jotta se ehtii kunnolla jäähtyä ja tekeytyä. Säilytä kylmässä.

Kakku maistui todella hyvälle (muistutti aika paljon äitini tekemää mustikkapiirakkaa), mutta omat koristeeni eivät päätyneet ihan sydämen muotoisiksi. Tämä pääasiassa liiaksi jähmettyneen kiisselin takia. Kirjoittamaani ohjeeseen puolitinkin perunajauhojen määrän, jolloin kiisseli jää löysemmäksi ja on helpompi käsitellä.


Mustikoiden määrää voisi ohjeeseen varmasti lisätä, jolloin sydämistä saisi ehkä suuremmat. Toisaalta ohjeessa voisi ehkä myös käyttää valmista mustikkakeittoa. En sitten tiedä olisiko se jo liian löysää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti