tiistai 6. maaliskuuta 2012

Suklaakääretorttupohja

Tässä siis äidiltäni saama ja paljon käyttämäni kääretorttupohjan ohje. Näitä käytän isoon osaan kakuistakin, ei tarvitse miettiä kuinka pohjasta saa tasaisen ja miten se nyt kohoaa. Tämä on helppo, nopea ja melkolailla takuuvarma.

Pohja:
5 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita joukkoon perunajauhot ja tumma kaakaojauhe. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 8 minuuttia. Laita toinen leivinpaperi pöydälle ja ripottele sen päälle sokeria. Kun otat levyn uunista, kumoa se välittömästi toisen leivinpaperin päälle ja irrota nyt ylempi paperi pohjan ollessa vielä lämmin. Anna jäähtyä.

2 kommenttia:

  1. Onnistuu varmaan tehdä vaaleakin pohja, jos jättää kaakaojauheen pois? Tai voihan siihen laittaa tilalle vaikka jotain mantelijauhetta tms. jos enemmän makua haluaa? Yllättävän vähä jauhoja, mutta ehkä sen takia pysyy paremmin kasassa.

    VastaaPoista
  2. Jauhojen määrä on tosiaan vähäinen, vehnäjauhojakaan ei tuu ollenkaan, joten gluteenitonkin tämä on. Luulisin, että vaaleakin pohja onnistuu, vaikka en ole koskaan tällä ohjeella kokeillut. En tiedä pitäisiköhän siinä tapauksessa lisätä jauhojen määrää kuitenkin tuon 2-3 rkl verran.

    VastaaPoista