maanantai 16. syyskuuta 2013

Pinaatti-vuohenjuustopiirakka

Herkullisia keksiohjeita selatessani osui silmiini ohje myös pinaatti-vuohenjuustopiirakkaan. Vuohenjuusto on yksi suurista lemppareistani, joten piirakka päätyi kokeiluun. Sen sijaan inhoan oliiveja, joten päätin välittömästi jättää oliivit pois. Aurinkokuivattujen tomaattien tilalle valitsin paprikaa. Sävelsin siis täytteen kanssa hieman.

Pohja:
4dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
125g margariinia
3 rkl kylmää vettä
1 muna

Nypi jauhot, suola ja margariini, sekoita joukkoon vesi ja muna. Voitele vuoka, painele taikina vuokaan ja laita jääkaappiin uunin lämpenemisen ajaksi. Esipaista 225 asteessa n. 10 minuuttia. Esipaiston aikana tee täyte.

Täyte:
1 tl öljyä
300g hienonnettua pakastepinaattia
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
150g vuohenjuustoa
2 munaa
2 dl kermaa
1 tl suolaa
mustapippuria ja paprikajauhetta

Sulata pinaatti pannulla öljyssä. Lisää joukkoon valkosipuli ja paprika paloiteltuna. Mausta. Kaada piirakkapohjan päälle. Viipaloi vuohenjuusto ja aseta viipaleet pinaatin päälle. Sekoita kerma ja munat, mausta. Kaada vuokaan. Paista uunissa n. 20 minuuttia.

Minä käytin 27 cm vuokaa ja täyte riitti mainiosti. Tässä kannattaa käyttää kuoretonta vuohenjuustoa, jotta se sulaessaan pääsee levittäytymään laajemmalti piirakkaan. Maku oli kuitenkin erinomainen ja viikonlopun aikana söinkin koko piirakan itsekseni.



1 kommentti:

  1. Mmmm... Nyt näyttää hyvältä. Huomenna kaupan kautta kotiin ja kokeilemaan. Noista aineksista ei voi tulla pahaa!

    VastaaPoista