lauantai 28. helmikuuta 2015

Suklaamoussekakku

Tämä on maailman helpoin ja nopein kakku. Vegaani-vieraita oli jälleen tulossa ja alunperin halusin tehdä kevyen kakun tällä ohjeella. Smoothie-kakku kuullosti niin kevyeltä ja raikkaalta. Yritin hyydyttää sen agar agarilla, mutta se ei hyytynyt ja agarista jäi melko hirveä sivumaku kakkuun. Päädyin siis kaikessa yksinkertaisuudessa tähän suklaamoussekakkuun.

Pohja:
150g Digestive-keksejä
75g sulatettua margariinia

Täyte:
6dl soijavispiä
400g suklaata (Panda tumma)
0,5dl fariinisokeria

Päälle 50g suklaasulaa

Jauha keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos irtopohjavuuan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Vatkaa soijavispi kovaksi vaahdoksi. Sulata suklaa, sekoita joukkoon sokeri ja sekoita soijavispiin. Kaada vuokaan pohjan päälle ja painele tasaiseksi. Laita jääkaappiin n. 3 tunniksi.

Sulata loppu suklaa, laita se muovipussiin tai muuhun pursottimeen ja koristele kakku suklaakuvioilla.

Herkullinen suklaamousse ja hieman suolainen pohja oli erittäin herkullinen yhdistelmä. Ensi kerralla minäkin muistan painella moussen kunnolla vuokaan, ettei reunoille jää kuvasta näkyviä koloja ja lisäksi laitan joukkoon vielä minttusuklaata. Tällä kertaa ei vegaanista minttusuklaata löytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti