torstai 5. maaliskuuta 2015

Maapähkinäsuklaakeksit

Nämä ovat ehdottomasti parhaita vegaanisia keksejä, mitä tässä maailmassa on - ainakin minun mielestäni. Maapähkinävoi ja suklaa on taivaallinen yhdistelmä. Alkuperäinen ohje näihin on Vegan Cookies Invade Your Cookie Jar -kirjasta. Netistä ohje löytyy kuitenkin myös useammasta paikasta. Suosittelen kaikkia hankkimaan kotiin kunnon cup-mitat, se helpottaa todella paljon amerikkalaisten reseptien kokeilua kotona, kun ei tarvitse muunnella kuppeja deseiksi.

24-30 kpl

Suklaataikina:                                       Täyte:
½ cup rypsiöljyä                                     3/4 cup maapähkinävoita
1 cup sokeria                                          2/3 cup tomusokeria
1/4 cup vaahterasiirappia                        1 rkl suklaakaurajuomaa
3 rkl suklaakauramaitoa                          7 tippaa vanilja-aromia
10 tippaa vanilja-aromia
1 ½ cup vehnäjauhoa
1/3 cup tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Sekoita kulhossa rypsiöljy, sokeri, vaahterasiirappi, kauramaito ja vanilja-aromi. Sekoita jauhot ja suola ja siivilöi taikinan joukkoon. Sekoita.
Toisessa kulhossa sekoita maapähkinävoi, tomusokeri, kaurajuoma sekä vanilja-aromi. Tarvittaessa lisää toinen rkl kaurajuomaa, jos taikina jää kuivaksi.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Jos olet järkevä, jaat suklaataikinan ja täytteen yhtä moneksi palloksi. Minä menin riskillä ja tein yhdet aina kerrallaan. Tee siis täytteestä pieni, n. peukalonpään kokoinen pallo. Ota suklaataikinaa hieman suurempi pala, painele litteäksi. Laita täyte suklaataikinan keskelle ja painele suklaataikina täytteen ympärille. Pyörittele käsissä sileiksi palloiksi.
Paista n. 10 minuuttia.

Nämä keksit kestävät pakastamista myös erittäin hyvin ja maistuvat hieman jäisinäkin erinomaisilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti