torstai 24. maaliskuuta 2011

Valkosuklaa-juustotorttu

Tämä oli ensimmäinen tekemäni uunissapaistettava juustotorttu, jonka tekemiseen päädyin eräänä iltana kovan makeanhimon seurauksena. Ohje oli Aussikokkien matkassa -kirjasta.

50 g keksinmuruja
1,5 tl vaniljasokeria
260 g valkosuklaata
250 g creme fraichea
400 g tuorejuustoa
4 munaa

Voitele irtopohjavuoka, jonka halkaisija on n. 20 cm, kaada keksinmurut vuokaan ja pyörittele kunnes murut peittävät reunat. Levitä loput muruista tasaiseksi kerrokseksi vuuan pohjalle.

Sulata valkosuklaa ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Nostele joukkoon creme fraiche ja sekoita tasaiseksi.

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan. Kääntele joukkoon suiklaaseos ja sekoita perusteellisesti. Kaada seos vuokaan ja kopauta pöytää vasten, jotta ilmakuplat poistuvat.

Paista torttua uunissa pellillä, joka on puolillaan vettä, 50-60 minuuttia.

Anna tortun jäähtyä ja tekeytyä useamman tunnin ajan.

Kannattaa ehdottomasti noudattaa ainakin ohjeen viimeistä vaihetta. Itse malttamattomana söin kakusta ensimmäiset palat, kun se oli vasta juuri ja juuri jäähtynyt. Ei ollut kovin hyvää. Ajattelin jo koko teoksen päätyvän roskiin. Säilöin kakun kuitenkin jääkaapissa aamuun ja maistoin uudestaan. Se olikin täydellisen hyvää kunnolla kylmänä ja tekeytyneenä. Kakkua tulikin sinä päivänä syötyä aamupalaksi, lounaaksi, väli- ja iltapalaksi.

1 kommentti: