sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Pääsiäistynnyrit

Pitihän sitä taas pääsiäisen kunniaksi tehdä kavereille ajankohtaan sopivia herkkuja. Alunperin tarkoitus oli tehdä yllätysmunat, mutta munamuotin hankkiminen jäi aika viime tippaan ja niiden hintakin oli hieman suolainen vain yhdestä muotista. Päädyin siis käyttämään hyväksi jo omistamaani konvehtimuottia.

Ensin temperoin Fazerin Sinistä lämmittämällä sen ensin n. 45 asteeseen, sitten jäähdyttämällä sen n. 26 asteeseen ja lämmittämällä uudelleen n.30 asteiseksi. Tämän jälkeen levitin suklaata muottien pohjalle ja reunoille ja laitoin jääkaappiin kovettumaan. Koska pidän erityisesti Kinder-munista, halusin omiin yllätysmuuniinikin valkosuklaasisuksen. Eli seuraavaksi temperoin valkosuklaata lämmittämällä sen 40 asteeseen ja jäähdyttämällä 25 asteeseen ja levitin sen maitosuklaan päälle.

Täytin tynnyrit vaniljakreemillä, mikä olikin sitten loppujen lopuksi täytteenä pieni pettymys. Se oli jotenkin mautonta ja vetistä, en tiedä teinkö sen väärin, vai kuuluiko sen ollakin sellaista.


Lopuksi nostin kaksi konvehtia päällekkäin. Lopputulos ei näyttänyt munalta, joten näistä tulikin sitten pääsiäistynnyreitä. Kerroksien liittämiseksi toisiinsa värjäsin tomusokerikuorrutetta keltaisella elintarvikevärillä ja pursotin tynnyrin ympärille ja päälle raidat. Päälle ripottelin vielä mariannerouhetta.


Tomusokerikuorrute väriaineineen ei tainnut pitää huoneenlämmöstä, sillä kuljetuksen aikana, se oli jotenkin sulanut, minkä takia kavereille päätyneet tynnyrit eivät näyttäneet aivan näiltä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti