torstai 1. maaliskuuta 2012

Ystävänpäivän yllätykset

Ystävänpäivä on yksi niistä vuoden juhlapäivistä, kun haluan ilahduttaa ystäviäni tekemällä heille herkkuja. Tämän vuoden idea iski Kinuskikissan kirjoitusta selatessa. Itsetehdystä marmeladista sain välittömästi idean niiden kuorruttamisesta suklaalla. Siitä sitten kauppaan etsimään hillo-marmeladisokeria, jota onneksi löytyikin lähicittarista pienen etsinnän jälkeen. Noudatin ohjetta muuten, mutta puolitin määrät ja lisäsin vajaan 1 tl vaniljasokeria (rakastan vaniljaa...). Marmeladi jähmettyi hyvin nopeasti, jolloin massan loput jäivät irtonaisiksi muun päälle. Pitäisi siis onnistua kaatamaan kaikki kerralla vuokaan ilman että pysähtyy kaapimaan kattilan tyhjäksi. Yön yli jääkaapissa jähmettyneestä marmeladilaatasta muotoilin puukolla hyvin tasaisia (tai sitten ei) sydämiä, jotka sitten dippailin suklaassa ihanalla suklaansulatuslaitteellani.Sydämistä tuli kivan näköisiä, mutta marmeladien rakenne olisi voinut olla ehkä enemmän kaupasta saatavien kaltainen. Mahtoiko ero johtua minusta vai tekotavasta, en tiedä, kun en ole aiemmin marmeladia tehnyt. Seuraavaksi voisi ehkä kokeilla agar agarilla. Nämä ovat muuten vegaanisia, sillä käytin kuorruttamiseen pirkan luomu tummasuklaata, jossa ei ole käytetty maitotuotteita.

Tarkkasilmäisimmät ehkä kiinnittivät huomiota tekstin sisältämään suklaansulatuslaitteeseen. Kyllä, olen ostanut jälleen uuden erittäin hyödyllisen keittiökodinkoneen. Tuo suklaansulatuslaite on kyllä äärettömän kätevä. Suklaa sulaa melkein itsekseen ja myös pysyy sulana, ei tarvitse välillä lämmitellä uudelleen. Lisäksi laitteen mukaan sai kaikenlaisia oheistuotteita, kuten 8 kappaletta muovisia suklaamuotteja. Niitäkin on tullut käytettyä ja toimivat todella hyvin, suklaista tulee kiiltäväpintaisia ja irtoavat helposti muotista. Lisäksi ilmakuplien koputtelu on helpompaa tuollaisesta jäykästä muovisesta muotista kuin pehmeästä silikonisesta. Muottien lisäksi mukaan sai erilaisia välineitä suklaan työstöön, esimerkiksi kierrehaarukan, jonka kanssa myös pallojen kuorrutus käy helposti. Joulun aikana manailin suklaapalloja tehdessä kuinka pallot aina putosivat uudelleen ja uudelleen takaisin kulhoon, mutta ei enää. Ne ongelmat ovat nyt takanpäin. Jee. Melkoinen mainospuhe tästä nyt tulikin, ehkä yritän vain perustella itselleni tämän hankinnan ;) (Pakko vielä mainita, että laitteellahan oli hintaa 19,95 €, joten ei se nyt kaikkein kallein väline ole.)

6 kommenttia:

 1. nyt sitten tekemään omatekoista jäätelöä sillä jäätelökoneella, jäätelä tikkuun ja ei kun dippaus suklaaseen. ja mä tulen sitten maistamaan

  VastaaPoista
 2. Muuten, tuo marmeladi näyttää kuvassa aivan maksalta, ajattelin ensin, että mitä ihmettä se plikka nyt on tehnyt, kunnes sitten tekstiä vilastessa asia selvisi ;D))

  VastaaPoista
 3. Jätskiäkin voisi toki kokeilla kuorruttaa, laitetaanpas idea korvan taakse =)

  VastaaPoista
 4. Hyviä olivat! Marmeladista tulee tolla ohjeella aika tujua, mutta toisaalta eipä mättää kaikkea kerralla naamaan. :D Ja varmaan ohje monimutkaistuis aika paljon, jos siitä pitäis saada jotenki höttösempää.

  Toimiiko piparkakkumuotit tms. ton marmeladin leikkaamiseen?

  VastaaPoista
 5. Epäilen kanssa, että ei tätä ohjetta muokkaamalla tota marmeladia ainakaan parempaan suuntaan saa =D Mutta jollain ihan eri tavalla saattas onnistuakin.

  Varmaan toimis piparkakkumuotitkin, niissä vaan tulee helposti esteeksi koko. Tätä kun ei tee mieli syödä kokonaisen piparkakun kokoista palaa kuitenkaan kerralla. Mutta jos pieniä piparkakkumuotteja on niin toki.

  VastaaPoista
 6. Niin joo, en tarkottanukaan niitä normikokosia muotteja. Vaan semmosia n. 3cm pitusia, mitä ite on tullu hamstrattua... :D

  VastaaPoista