tiistai 8. toukokuuta 2012

Pyykkipussi

Sama ongelma joka reissulla: minne laittaa likapyykki? Muovipussissa alkavat haista ja sellaisenaan ei oikein viitsi puhtaitten joukkoon laittaa. Yllättäen ratkaisu löytyi vanhasta Trendi-lehdestä. Pyykkipussi! Kyseisessä jutussa oli listattu matkalle tarvittavia tavaroita ja puuvillainen pyykkipussi oli joukon jatkona. Pussilla oli hintaa joku n. 10 €. Minä kun jossain määrin osaan tehdä ompelukoneella jotain, päätin tehdä sellaisen itse, varsinkin kun kangasvarastosta löytyi luonnonvalkoista lakanakangasta.

Siispä leikkasin lakanakankaasta n. 50 cm x 80 cm kappaleen, josta ensimmäiseksi huolittelin siksakilla kaikki reunat. (Hitsi että tuli taas ikävä saumuria...) Tämän jälkeen taitoin kappaleen lyhyet sivut vastakkain ja ompelin näin muodostuneet sivu- ja pohjasauman. Pussin yläreunasta taitoin sitten n. 3 cm kaistaleen nurjalle puolelle ja merkkasin oikealle puolelle n. sentin päähän yläreunasta paikan napinlävelle. Ompelin napinläven (n. 2 cm) vaakasuoraan yksinkertaiseen kankaaseen. Tämän jälkeen ompelin taitteen kiinni koko pussin matkalta, jolloin muodostui nauhakuja. Nauhakujaan pujotin sopivan mittaisen (no okei, omani oli hieman lyhyt) nauhan hakaneulan avulla, nauhan päät solmin yhteen ja pussi on valmis!

Tästä pussista tuli juuri sopivan kokoinen pikkupyykille, voisi tehdä vielä toisen vähän isomman.

Pussiin oli tarkoitus lisätä vielä jokin kuvio/teksti, kuten "pyykkipussi" tai "likapyykki", mutta ensimmäinen reissu oli jo niin lähellä, etten ehtinyt. Mutta pussi toimi oikein hyvin, ei tarvinnut miettiä pyykkejä sen enempää reissun aikana. Ja halpakin tuo oli, kun mitään ei tarvinnut sitä varten ostaa =D

Pakko jakaa vielä kuva ihanista kengistä, jotka ostin ko reissulta Lontoosta. Hintaa vaivaiset 6£.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti