tiistai 21. tammikuuta 2014

Ruusukakku

Yksi ystävistäni meni uutena vuotena naimisiin. Ilokseni sain kutsun polttareihin, jotka pidettiin itsenäisyyspäivänä. Häiden teemavärinä oli turkoosi ja morsian oli ostanut kaasoilleen ja morsiustytöilleen turkoosit ruusukkeet hiuksiin kiinnitettäväksi.
Polttareita suunnitellessamme sain ajatuksen polttarikakusta. Häät ja sitä myöten myös polttarit järjestettiin melko tiiviillä aikataululla, joten en ehtinyt juuri testailla ideaani.
Alkuperäinen ajatus oli kuorruttaa kakku mustalla ja tehdä päälle turkoosi ruusuke värjätystä valkosuklaasta. Mustaa valmista kuorrutetta oli lähikaupassa tarjolla marsipaanista ja sokerimassasta, joista kummastakaan en niin välitä. Mustaa väriainetta taas ei löytynyt, joten päätin tehdä kakun päälle lakritsikinuskin ja reunoille peruskermapursotukset. Seuraavan ongelman hoksasin myös kaupassa. Valkosuklaan värjääminen ainoilla tarjolla olevilla eli nestemäisillä väreillä ei onnistuisi. Piti siis hylätä myös ajatus suklaasta ja päätin sen sijaan tehdä ruusukkeen tomusokerikuorrutteesta.

Joukossamme oli yksi keliaakikko, joten tein kakusta gluteenittoman. Käytin suklaakääretorttupohjaa tähän tarkoitukseen.  Kakun väliin laitoin vadelmamarmeladia, banaania sekä mariannekermaa. Siihen tuli 2dl kermaa, 1purkki maitorahkaa, hieman sokeria sekä satunnainen määrä mariannerouhetta. Torttupohja tuntui sen verran kostealta, että en kostuttanut sitä ollenkaan.

Lakritsikinuskin tein kinuskikissan ohjeella ja kuorrutin reunat kermalla. Ruusuketta varten piti alunperin tulostaa netistä sopiva kuva ja tehdä sen päälle suklaasta, mutta suklaa oli hylätty jo aiemmin ja tulostinkin sanoi sopimuksen irti, joten tein ruusukkeen sitten vapaalla kädellä suoraan kakun päälle. Tein ensin ääriviivat suklaalla ja sen jälkeen "väritin" tyhät välit tomusokerikuorrutteella. Kukasta ei tullut aivan niin siisti kuin olin päässäni kuvitellut, mutta aivan kelvollinen kuitenkin. Seuraavan kerran koristelua voisi suunnitella hieman aikaisemmin, niin ehtisi myös miettiä, mistä välineet toteutukseen hankitaan... Mutta kakun maku oli onneksi oikein onnistunut ja sai melko paljon kehujakin. Kuorrute oli myös todella hyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti