maanantai 11. lokakuuta 2010

Polttarikakku

Hyvä ystäväni meni kesällä naimisiin ja sain kutsun polttareihin. Suunnitelmiin lukeutui myös polttaripiknik ja halusin viedä sinne kakun. Häiden teemavärinä oli oranssi, joten kakku noudatti samaa väriskaalaa. Pohja tuli suklaakääretorttupohjasta, väliin täytteeksi sitruunatahnaa sekä valkosuklaavaahtoa ja päälle marsipaania ja kermavaahtoa.

Pohja:
5 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2-3 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon kaakao- ja perunajauhot. Kaada taikina pellille ja paista 200 asteessa n. 8 minuuttia. Kakusta tuli melko pieni, sillä meitä oli pieni porukka. Leikkasin siis yhdestä kääretorttupohjasta kolme samankokoista suorakaiteen muotoista kappaletta, joista yksi muodostui kahdesta puolikkaasta.

Täyte:
4 dl vispikermaa
260 g valkosuklaata
sekä
Lemon curd -sitruunatahnaa

Sulata suklaa ja vatkaa kerma. Sekoita sulatettu suklaa kerman joukkoon.


Kostutukseen käytin vanilijamaitoa.

Päällinen tuli vaaleanpunaisesta marsipaanista, jonka värjäsin keltaisella elintarvikevärillä oranssiksi. Marsipaanin päälle kirjoitin viestin sokerikuorrutteella. Kakun reunat tulivat kermavaahdosta.

6 kommenttia:

  1. Toi vaan näyttää niin syötävän hyvältä... Tai no marsipaanista tuskin ite tykkäis. :P

    VastaaPoista
  2. Hyvää myös oli, eikä marsipaanikaan onneksi maistunut kovin voimakkaasti. Se ei kuulu myöskään omiin suosikkeihini, mutta värin ja kirjoituksen takia valitsin sen tähän kakkuun. Vaahtokarkkikuorrutetta pitää ehdottomasti kokeilla jossain vaiheessa ja sokerimassakin voisi olla hyvä vaihtoehto. En kuitenkaan tässä tapauksessa halunnut alkaa kokeilemaan mitään uusia vaihtoehtoja. :)

    VastaaPoista
  3. Jeps, marsipaani on kyllä kätevä, tai ainakin tuntuu, että sillä helposti saa siistin näkösen kakun. Ite en oo kyllä katellu, mutta katellu blogeja ja keittokirjoja. :P

    VastaaPoista
  4. Mulla oli kyllä ongelmia saada marsipaani kakun päälle siistinä. Tässäkin tapauksessa se vähän repesi, että ei se mun mielestä niin helppoa ole :D

    VastaaPoista
  5. No joo, ehkä jos tarkasti kattoo, oikeella on jotain rakoilemista. Lähinnä se, että jos jostain kermasta tms. koittais saada tasasen samanlaisen päällisen, vois mennä kymmenen vuotta...

    VastaaPoista
  6. Totta tuokin. Mutta harjottelulla varmaan sujuisi =)

    VastaaPoista