lauantai 5. maaliskuuta 2011

Tomaatti-vuohenjuustosarvet

Sarviin sain idean selaillessani Ruokapirkan numeroa 02/11. Siellä oli ohje juustosarviin sekä tomaatti-vuohenjuustopastaan. Pidän valtavasti vuohenjuustosta, joten halusin kokeilla sarvien tekoa erilaisella täytteellä.

Sarvien taikinaan tuli siis
7½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
200 g voita
1 pussi kuivahiivaa
2½ dl maitoa

Täyte
100g vuohenjuustoa
140g tomaattipyrettä

Sekoita vehnäjauhot ja suola ja nypi joukkoon voi. Sekoita joukkoon kuivahiiva ja lopuksi 42 asteinen maito.

Ohjeen mukaan taikinasta piti kaulia 1 sentin paksuinen levy, mutta itse kaulitsin sen huomattavasti ohuemmaksi. Leikkasin veitsellä levystä kolmion mallisia kappaleita. Näiden päälle sivelin tomaattipyrettä ja laitoin palasen vuohenjuustoa. Kiersin palat rullalle ja laitoin ne pellille kohoamaan. Uunin lämmettyä 225 asteeseen voitelin sarvet kananmunalla ja paistoin niitä uunissa n. 10 minuuttia.

Sarvista tuli todella onnistuneita, taikina jäi hyvin meheväksi eikä ollenkaan kuivaksi kuten sarvissa usein jää. Tomaatti ja vuohenjuusto sopivat hyvin yhteen ja suurin osa sarvista menikin kahden ihmiset syömänä yhdessä illassa.

1 kommentti:

  1. Mmm... Noi oli kyllä tosi hyviä. Niitä kahmi vaan lisää ja lisää. :D

    VastaaPoista