torstai 23. kesäkuuta 2011

Pellavahousut

Elokuun alussa olen lähdössä lomalle Roomaan. Suunnitelmissa on paljon kirkkoja, ostoksia ja aurinkoa. Lämpötilat siellä kohoavat kuitenkin tuohon aikaan vuodesta huimiin lukemiin, mutta toisaalta kirkkoihin ei pääse sisälle pikkupikku sortseissa ja topissa. Tämän takia pitikin äkkiseltään ommella uudet housut. (Äkkiseltään sen takia, että kesän aikana ei töiden takia kyllä ehdi ja ompelukonekin jäi Ouluun töiden viedessä minut ensin Euraan ja sitten Rovaniemelle.)

Housujen materiaaliksi valitsin raikkaan vihreän pellavan. Se tietysti rypistyy todella helposti, mutta on materiaalina kuitenkin melko viileää. Ohje housuihin oli vanhemmasta Suuri Käsityö -lehdestä. Tuon ohjeen on suunnitellut nykyinen opiskelukaverini, mikä on ihan hauska yhteensattuma. Ohjeessa oli halkiot housujen lahkeissa, itse jätin ne pois ja ompelin lahkeet ihan tavallisiksi. Vyötärölle oli tarkoitus tehdä nauhakuja napinlävistä, mutta niitä en ehtinyt tekemään. Ehkä toteutan ne myöhemmin.

Ompelin housut tosiaan yhdessä illassa ennen kesätöihin lähtöä. Ennen tätä en ole housuja tehnyt kuin yläasteella opettajan vahvalla opastuksella. Housujen istuvuuden saavuttaminen olikin melko mielenkiintoista. Siihen kuului paljon nuppineuloja ja saumoja. Vyötärön ja lantion kohdalta housuista tuli loppujen lopuksi hyvin istuvat ja olen niihin erittäin tyytyväinen. Muuten housut jäivät tarkoituksella hieman löysiksi, jotta ne eivät hiostaisi niin kovasti.

2 kommenttia:

  1. Vautsi! Kivat kesähousut! Heh, taidan tietää, mitä ohjetta tarkotat, ja kenen tuotoksia. ;) Itsekin pitäis saada housuja tehtyä, se sovittelu ei vaan oikeen nappais.

    Jostain syystä mun koneella noi housut näyttää ennemmin keltasilta ku vihreiltä. Paita on kyllä vihreä, mutta housujen lähempänä syksyistä vaahteraa kuin kesäistä koivua. :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos =)
    Hyvin vaalevan vihreäthän nuo onkin, mutta kyllä kuitenkin vihreät eikä keltaiset =D

    VastaaPoista