keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Kukkamekko

Viime jouluna (muistaakseni) pengoin äitini vanhat kangaslaatikot läpi ja raahasin parhaat päältä mukanani. Sieltä löytyi kaikenlaista kivaa: harmaata vakosamettia, harmaata trikoota, erivärisiä vuorikankaita, collegea, tukikangasta ym. Näistä kankaista tulee syksyn mittaan varmaankin toteutettua kaikenlaista, suunnitelmat on ainakin suuret.


Tästä kasasta löytyi kangas myös tähän mustavalkoiseen kukkamekkoon. Kankaan materiaalista minulla ei ole mitään käsitystä,  mutta kevyttä ja ilmavaa se ainakin on. Ohje mekkoon löytyi vanhasta Suuri Käsityö -lehdestä, jonka numeroa en huomannut laittaa ylös.

Kankaan luirumaisuuden takia sen ompelu ja sovitus oli hieman hankalaa, mutta (onneksi!) tuollainen pienikuvioitu kangas antaa paljon anteeksi. Etupuolen muotolaskokset on ommeltu hieman miten sattuu ja taisi sinne pari ylimääräistä poimuakin jäädä. Sitä ei kuitenkaan huomaa lopputuloksesta.

Mekon olkaimet tein mustasta satiininauhasta, jota oli jäänyt varastoon. Säädettävyyden sain aikaan D-lenkeillä. Lenkit vain ovat nauhalle aivan liian suuret ja ne pyörivätkin innokkaasti ympäri koko ajan. Jo mekon ensimmäisellä käyttökerralla onnistuin saamaan aikaan reiän toiseen olkaimeen D- lenkissä olleen halkeaman takia. Olkaimet siis todennäköisesti päätyvät pikaisesti vaihtoon.


2 kommenttia: