maanantai 17. lokakuuta 2011

Valkosipulit uunissa

Tämä tuotos pääsee aloittamaan aihepiirin "epäonnistuneet yritykset". Kyseessä siis kavereideni kovasti kehuma lisuke, eli valkosipulit, jotka paistetaan uunissa ja syödään sellaisinaan. Pidän kovasti valkosipulista, joten päätin kokeilla tällä ohjeella. En perehtynyt asiaan sen enempää, ostin valkosipulit ja ohjeen mukaan lätkin ne uuniin. Virhe tuli kuitenkin siinä, että ajattelin kypsennysajan olevan 10 minuuttia tai jotain sitä luokkaa. Niinhän se ei tietenkään ollut. Netistä löytyi lopulta useita ohjeita suuripiirteisellä paistoajalla, ne olivat jotain 30-90 minuutin välillä. Jossain aika oli lyhyempi, mutta lämpötila korkeampi. Koska kuvittelin valkosipulien valmistuvan nopeasti, laitoin ne uuniin viimeisenä. Lämpötilaa tuli sitten nostettua useampaan otteeseen paistoajan lyhentämiseksi. Lopulta otin valkosipulit pois kyllästyttyäni odottamaan. Lopputulos oli hirveä. Ehkä kauhein tuotokseni ikinä. Valkosipulin kynnet olivat jotain raa'an ja kypsän välimaastosta, jolloin niiden rakenne oli hieman jauhomainen ja maku todella paha. Yöh.

Ulkonäkö ei kovin paha, maku sitäkin kauheampi
 
Onneksi tarjolla oli muutakin ruokaa, ettei syöminen jäänyt näistä kiinni. Joskus vielä kokeilen tätä uudestaan, mutta paljon pidemmällä paistoajalla ja toivottavasti paremmin tuloksin.

3 kommenttia:

  1. mitään ei tee jos mitään ei edes yritä. Tuota sun on yritettävä tehdä myös vanhalle äidilles

    VastaaPoista
  2. Kokeile ihmeessä uudestaan, ovat todella hyviä oltuaan tarpeeksi kauan uunissa. :) Jos esimerkiksi valmistaa kermaperunoita, jotka viihtyvät 200-asteisessa uunissa sen tunnin, niin valkosipulinyssykät voivat olla uunissa myös tuon kyseisen ajan. :)

    VastaaPoista