keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Revontuli nro 1

Ensimmäinen revontulihuivini valmistui jo keväällä, mutta on tähän asti odottanut pingotusta. Siinä välissä ehdin tehdä jo toisenkin samanlaisen (joka nyt on odottamassa pingotusta, se tapahtunee joskus ensi keväänä...). Miten se voikin muka olla niin hankalaa saada yksi huivi pingotettua... Lopulta kuitenkin sain otettua härkää sarvista ja pingotettua sen sängyn päällä. Lankana ensimmäisessä revontulessa on citymarketin tarjouslaarista noukkimani Novitan Varpu-lanka, josta ei kyllä löytynyt netistä minkäänlaisia virallisia tietoja. Lanka taisi muistaakseni olla suurimmaksi osaksi akryylia, mutta oli niin kivan väristä ja ihanan pehmeää, että pakkohan sitä oli kerä ottaa, kun halvalla sai (200 g/ 5€). Värinä tosiaan oli ruskean eri sävyt, jotka vaihtelivat mukavasti ja lanka sopi mielestäni kivasti revontuleen.

Revontuli oli ohjeena helppo neuloa, vaikka onnistuin silti neulomaan kaikki keskisilmukat väärin... Ne kun piti neuloa oikealla puolella nurin, niin minähän neuloin ne oikein. No, eipä tuo malli siitä kovasti muuttunut, kuvioiden välissä olevat linjat vaan eivät ole aivan yhtä selkeät tässä kuin olisivat muuten. Huivin ensimmäinen kaavio oli kaikista hankalin, siinä piti todella katsoa missä kohtaa teki lisäyksiä ja missä kohtaa kavennuksia. Loppu meni sitten jo hyvinkin helposti samalla tavalla, ei tarvinnut paljon ohjetta katsoa.

Neuloin suositusta suuremmilla puikoilla, seiskalla muistaakseni. Huivista tulikin aika suuri, mutta lanka ei kuitenkaan riittänyt aivan kokonaan kolmannen kaavion loppuun, joten tein lopetuskerrokset jo aiemmalla reikäkerroksella.

2 kommenttia:

  1. Kaunis on! Olikos tuo Varpu ihan hirveää neulottavaa? Kerran Citymarketissa melkein haksahdin hamstraamaan, mutta tulin järkiini, kun muistin miten vihaan keinokuitumohairtakkulankoja. Ei hullumpi lopputulos kuitenkaan, vaikka tuonkaltainen akryylisekoite ei olekaan ihan helppoa pingottaa kunnolla!

    VastaaPoista
  2. Kiitos =)
    Ei tuo Varpu niitä parhaita neulottavia ole, samaan kastiin menee Rose mohairin kanssa vaikka on ehkä kuitenkin hieman helpompi.

    VastaaPoista