lauantai 19. marraskuuta 2011

Ruutuhame

Parin kaverini kanssa päätimme pitää ompeluillan (johon kuului kyllä paljon muutakin kuin ompelua) ja valitsin omaksi työkseni college-kankaasta tehtävän helpon hameen. Kangas on yksi niistä, jotka kannoin äitin varastoista. Se on ruudullista ja keltaista. Ei ihan sellainen kangas, jos välttämättä haluaisin tehdä puseron, mutta hameena ajattelin sen toimivan. Sain kyllä epäileviä katseita ottaessani kankaan esille.

Ohje hameeseen oli Suuri Käsityö -lehdessä nro / 2007. Se oli vielä kuvitettu helppokaava, joten teko ei todellakaan ollut vaikeaa. Kaavat piirettyäni huomasin, että kangasta on kuitenkin liian vähän. Ongelma ratkesi kuitenkin helposti lyhentämällä kaavoja helmasta n. 10 cm. Lyhentäminen oli myös siinä mielessä hyvä idea, että olen paljon lyhyempi kuin lehden malli, jolloin alkuperäinen hameen mitta olisi ollut aika hassun mittainen minulle.
Hameen ompelun piti olla helppoa, vain suoria saumoja ja vyötäröresorin kiinnitys. Silti onnistuin sähläämään resorin kanssa. Siihen piti laittaa jatkopala eteen, jonka saumoihin olisi tullut aukot nauhoille. Unohdin sitten jättää ne aukot siihen ommellessani. Päätin sitten tehdä resorin ilman nauhoja ja reikiä, mutta nyt resorissa on sitten hassusti turha jatkopala keskellä. Taas tuli todistettua, että ehkä pitäisi ajatella näitä asioita ennen kuin vaan surruttaa koneella menemään =D

2 kommenttia:

  1. Yllättävän kiva tosta kuitenki tuli, etenki ku en ite oikeen tykkää kankaasta. Tai siis toi hame tuo siitä kankaasta aivan uusia puolia esiin. x)

    VastaaPoista
  2. Kiitos =) Munki mielestä tuo näyttää hameena ihan kivalta, mutta puserona se ei menisi.

    VastaaPoista