tiistai 6. maaliskuuta 2012

Babyshowerit

Ystäväni saa vauvan, siispä järjestin hänelle babyshowerit suomalaisittain vauvakutsut. Koolle n. 10 ystävää, tarjolle pientä purtavaa ja ohjelmaksi hauskoja seuraleikkejä niin hauskaa oli.

Vieraille tarjosin suolaisena Kinkkukierukoita, joihin tuli pohjaksi
1 Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevy
Täyte 1:
n. 200 g kinkkusuikaleita
1 keltainen ja 1 punainen paprika
200g yrttituorejuustoa
Täyte 2:
1 tlk tomaattipyrettä
pähkinöitä
paprikaa
purjoa
mustapippuria

Tein nämä kahdella täytteellä koska joukossamme oli myös yksi vegaani ja yksi kasvissyöjä. Molemmissa täytteissä vain pilkotaan ainekset, sekoitetaan ja mätkitään kaulitun n. 30x40 cm kokoisen taikinalevyn päälle. Itse leikkasin levystä n. 1/4 kokoisen kappaleen, josta sitten tein nuo vegaaniset versiot. Täytteiden levittämisen jälkeen levyt kierretään rullalle ja leikataan n. 1 cm paksuisia kiekkoja, jotka paistetaan 225 asteisessa uunissa n. 10-15 min kunnes ovat kauniin värisiä.

Makeaa tarjottavaa olikin sitten useampaa lajia. Suklaapalleroita löytyi kahta eri sorttia ja lisäksi kakku, jonka koristelut ajanpuutteessa jäivät melko mitättömiksi. Olisi pitänyt aloittaa aiemmin.
Suurin ylpeydenaiheeni olivat jalanjäljillä koristetut minttupallerot. Näitä tein ilman koristuksia jo ennen joulua, mutta tällä kertaa palleroiden pinta jäi paljon sileämmäksi, kiitos uusille suklaan käsittelyvälineilleni. Näiden pintaan sitten grillitikulla väkersin valkosuklaasta pikkuiset jalanjäljet. Hyviä olivat ja hienojakin =)


Näiden lisäksi vegaanillekin piti olla suklaata ja kun chocochililtä löytyi kivalta vaikuttava ohje ja pähkinävoita sattui olemaan jääkaapissa, päätin tehdä näitäkin. Ikävä kyllä nämä jämähtivät aika lahjakkaasti kiinni lautaseen, vaikka olivat kylmiäkin. Olisi pitänyt laittaa leivinpaperille, mutta kun sitä ei sattunut olemaan. Hyviä olivat silti, maistuivat hieman Snickersiltä.

Keskellä kaverini tuoma sukaakkau. Suuret kiitokset hänelle, ainakin jotain kaunista pääsi pöytään.

Ja viimeiseksi se murheenkryyni. Päässäni oli hieno idea, jota lähdin toteuttamaan. Kakun pohjaksi päätin tehdä Charlottan. Olisi pitänyt jättää yritys siihen, sillä olisi varmasti ollut hienompi niin... Kääretorttupohjan tein itselle tutulla ohjeella. Kääretortun väliin laitoin sitruunatuorejuuston sijaan appelssiinituorejuustoa ja pakastevadelmat korvasin n. 3/4 dl vadelmahilloa. Kakun kokoamisen hetkellä tuli mieleen, että eihän minulla ole tarpeeksi suurta pyöreää kulhoa. Onneksi äidiltä tuli hieno idea lampuista, ja niimpä kattolamppuni kupu pääsi kakkuni avuksi.


Tästä kakusta tuli nyt Ouluhalli-kakku, se näyttää siis huomattavasti paikalliselta urheiluhallilta. No jaa, aina ei voi onnistua.


Ohjelmaan kuului lahjojen avaus, pantomiimina esitettyjä lastenhoitoon liittyviä sanoja, vauvan puseron koristelu tekstiiliväreillä, "vauvan" syöttäminen sekä siittiön kiinnittäminen munasoluun. Vauvan syöttö tapahtui niin, että syöttäjältä sidotiin silmät, "vauvan" kaulaan kiinnitettiin ruokalappu ja sitten vain syöttämään. Ja ruuanhan oli tarkoitus päätyä suuhun erilaisilla menetelmillä. Tuo viimeinen on muunneltu versio perinteisestä lastenjuhlien ohjelmanumerosta, jossa aasille yritetään kiinnittää häntä. Tässä yritettiin saada siittiöt osumaan munasoluun.

Toisilla osui paremmin ja toisilla sitten taas ei...

3 kommenttia:

  1. Noista jalanjälkihommista kannattais olla parempi kuva, ne oli tosi hyviä ja söpöjä. Koitapa vaikka zoomata tosta kuvasta. ;)

    Rahkakakku oli vähän tuhoisaa. Sitä ois voinu syödä vaikka kuinka paljon huomaamattaan. Suklaakakkua kun ei tuu niin paljoa ängettyä, mutta rahkapohjanen kakku... Ja jos jossain on rahkaa, sehän ei voi olla epäterveellistä? ;)

    Millä muuten kuorrutit Ouluhallin? En ainakaan nopeesti löytäny tietoa, tai sitte mulla on lukihäiriö.

    VastaaPoista
  2. Joo, ei siitä ollu tietoa =D Se on vatkattua kermaa, johon on lisätty sulatettua suklaata. Jalanjäljistä ei valitettavasti ole parempaa kuvaa... =( Tuokin on sen verran epätarkka, että ei siitä kyllä taida parempaa saada (ainakaan mun kuvankäsittelytaidoilla).

    VastaaPoista