sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Valkosuklaa-limemuffinssit

Kaveri kutsui itsensä kylään ja piti sitten melko äkkiä kehitellä jotain hyvää tarjottavaa. Netin ihmeellisessä maailmassa tuli vastaa sitruunarahkalla täytetyt muffinssit ja päätin tehdä niitä. Kaupan rahkahyllyllä sitten iski inspiraatio, kun sitruunarahkapurkin vieressä oli valkosuklaa-limerahkaa. Päätinkin laittaa muffineihin sitä, koska valkosuklaa nyt vaan on niin hyvää. Lisäksi ostin valkosuklaata taikinaan paloiteltavaksi.

Muffinsseihin (n. 18 kpl) tuli:
2 munaa
2 dl sokeria
100 g sulatettua voita
2 dl kermaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
130 g valkosuklaata pilkottuna

Ja täytteeksi valkosuklaa-limerahkaa.

Vatkaa munat ja sokeri, lisää joukkoon voi-kermaseos, kuivat aineet ja valkosuklaa. Jaa puolet taikinasta vuokiin, laita päälle nokare rahkaa ja laita päälle loput taikinasta. Paista muffinsseja 200 asteessa n. 15 min. Itse sain (myöskin netin ihmeellisestä maailmasta) idean pursottaa muffinssitaikina vuokiin. Itsellä taikinaa on aina ennen sattunut putoamaan milloin minnekin ja ainakin puolet vuokien ulkopuolelle. Nyt lusikoin taikinan paksuun pakastepussiin, siitä kulma auki ja pursotus vuokaan -> ei mennyt yhtään ohi.

Valkosuklaan olisi voinut sulattaa ja sekoittaa siten taikinaan, nyt valkosuklaa ei hirveästi maistunut, paitsi tietysti täytteessä ja sattumissa. Ensi kerralla voisi ehkä ostaa kaksi levyä suklaata, sulattaa toisen ja pilkkoa toisen.

1 kommentti:

  1. Jeps, valkosuklaata vaan enemmän. Mutta hyviä oli! Pitää jatkossakin kutsua itsensä kylään. :P

    VastaaPoista