torstai 12. huhtikuuta 2012

Suklaamunat

Äitini yritti pääsiäisenä toteuttaa munan muotoisen kakun, mutta se ei onnistunut, sillä minä törkeästi näpistin häneltä kakkupaloja. Murustin kakkupalat ja sekoitin niihin hieman vajaan purkillisen Sunnuntai Vanilja rahkavalmistetta ja muotoilin taikinasta munia.

Kakun ja rahkavalmisteen/tuorejuuston suhde on melko helppo arvioida: kun mössöstä alkaa helposti muotoutua palloja on se hyvä. Kannattaa lisätä rahkaa vähitellen. Itse sekoitin ihan käsin, jolloin säilyi hyvä tuntuma taikinan kosteuteen, kuivaan hieman lisää rahkaa, liian kosteaan lisää kakkua. Kaikenlainen kakku käy, itse käytin tosiaan suklaakakkupohjaa.

Annoin munien jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ja sitten kuorrutin ne Fazerin punaisella maitosuklaalla. Seuraavana aamuna alkoi pääsiäismunien maalaus. Hammastikulla ja valkosuklaalla yritin saada jokaisen munan pintaan jonkinlaisen kuvan/kuvion. Toiset onnistuivat paremmin ja toiset sitten vähemmän hyvin. Kuvien ideointi oli melko haastavaa ja vasta lopuksi, kun munat alkoivat käydä vähiin, tuli mieleeni jos jonkinlaisa pääsiäisaiheista ideaa, joista suuri osa jäi sitten käyttämättä. Olisi jälleen kerran pitänyt hieman miettiä ennen kuin lähti tikuttelemaan. Munat pääsivät sitten äitini kakun päälle koristukseksi. Asettelin munat ihan sellaisinaan kakun päälle, en siis mitenkään kiinnittänyt niitä siihen.

Näitä munia voisi tietysti tehdä ja syödä ihan sellaisinaankin, ehkäpä ensi vuonna tulee vielä kehittyneempiä munia. Myös esimerkiksi Minttuappelssiinipalleroiden mössöstä voisi muotoilla munia. Voisi tehdä isoja ja aivan pikkuriikkisiä.

Huom! Suklaakakkua ei kannata jättäää terassille/parvekkeelle auringonpaisteeseen, se sulaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti