perjantai 20. huhtikuuta 2012

Vaahtokarkkimuffinssit

Nämä leivonnaiset näyttivät todella herkullisilta joululahjaksi saamassani suklaakeittokirjassa. Pakko oli päästä kokeilemaan ja kutsuin kaverinkin kylään tätä tilaisuutta varten. Mutta jo taikinavaiheessa koostumuksessa tuntui olevan jotain outoa, mutta toisaalta, eipä ole ensimmäinen kerta. Taikinat sitten vaan vuokiin ja paistumaan.

Uunista tultuaan ja pienen hetken jäähdyttyään muffinssit maistuivat ihan mukiinmeneviltä, ei mikään loistava tuote, mutta syötävä kuitenkin. Varsinainen epäonnistunut osuus tuli siinä vaiheessa, kun muffinssit pääsivät jäähtymään täysin: kuoresta tuli kova ja sisällöstä kuiva koppura. Rakenne oli aivan liian tiivis ja kuiva, toisaalta myös epämiellyttävän tahmea sulaneiden vaahtokarkkien takia. Ajattelin ongelman ratkeavan uudelleen lämmityksen myötä. Turha toivo. Samat ongelmat, mutta nyt muffinssi oli lämmin. Ei siis auttanut. En osaa yhtään sanoa mistä ongelma saattoi johtua, muffinsseissa kun ei ole yleensä niin väliksi edes että vaahdottaako munat vai ei...

Tuo valkoinen on siis vaahtokarkkia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti