keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Halloween: Saatanallinen Sacher

Koristeiden lisäksi Halloween-juhlissa piti tietysti olla myös teemaan sopivat tarjoilut. Ensimmäisenä näistä Saatanallinen Sacher, joka sopii myös vegaaneille. Alkuperäinen ohje Chocochililtä, mutta muokkasin sitä hieman.

Pohja
4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
130 g tummaa suklaata (rainbow on halvin)
150 g margariinia (sininen keiju)
3 dl omenamehua
Kostutukseen omenamehua ja täytteeksi aprikoosimarmeladia.
Kuorrutteeseen 100g margariinia ja 150 g suklaata. Käytin loput rainbown tummasta suklaalevystä ja lisäksi yhden minttusuklaalevyn.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini ja sekoita siihen suklaa kunnes sekin sulaa. Lisää jauhoihin ensin omenamehu ja sitten margariinisuklaaseos. Kaada voideltuun vuokaan, omani oli n. 21 cm halkaisijaltaan. Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia tai kunnes taikinaa ei enää tartu tikkuun. Anna seistä 5 min ja kumoa. Annan jäähtyä kunnolla esim. jääkaapissa yön yli. Kostuta omenamehulla, itsellä meni hieman reilu 0,5 dl. Halkaise kakku kahtia ja täytä aprikoosimarmeladilla. Valmista kuorrutus sulattamalla margariini ja suklaa. Kaada kakun päälle ja sivele varovasti reunoille. Minä koristelin kakun vielä tomusokerikuorrutteella piirtämällä päälle pentagrammin ja numerosarjan 666. Reunoille lisäsin vielä ylösalaisin olevat ristit.

Leikkaamiseen kannattaa varata terävä veitsi, jotta jähmettyneen kuorrutteen saa kauniisti leikattua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti