tiistai 11. joulukuuta 2012

Suklaatofujäätelö

Tarkoitukseni on jo pitkään ollut kokeilla tofupohjaista jäätelöä. Tofu itsessään vain maistuu mielestäni niin pahalle, että piti suunnitellusti kutsua tofusta pitävä vegaaniystäväni kylään tätä kokeilua varten. Ohjeen löysin netistä Veg Webistä. Tein puolikkaan annoksen (pahan maun pelossa) ja valmista jäätelöä tuli hieman reilu puoli litraa.

Ainekset:
180 g pehmeää tofua, itse käytin pehmeää Gourmet Tofua, cittarin tofuhyllystä, ruskea paketti.
180 g vegaanista suklaata, minulla Pirkan Tumma suklaa.
2 tl vaniljasokeria
1,2 dl vegaanista maitoa, minä käytin suklaasoijajuomaa.

Laita tofu tehosekoittimeen tai käytä sauvasekoitinta. Tarkoitus saada tofusta hyvin tasaista. Lisää joukkoon suklaa sulatettuna, vaniljasokeri sekä suklaasoijajuoma. Kaada jäätelökoneeseen ja anna jäätelöityä.
Suklaasta voi riittää vähempikin määrä, mutta itse tosiaan kammoan tofun makua sellaisenaan, joten laitoin reilusti. Myös suklaasoijajuoman käyttäminen vähentää suklaan tarvetta. Lopputuloksen perusteella voisin kuvitella, että 100g suklaatakin voi hyvin riittää. Tällöin myös annoksen hinta laskee reilusti.

Jäätelöstä tuli yllättävän hyvää, todella suklaista. Jännä huomio oli kuitenkin, että maussa oli hienoinen vivahde avokadosuklaamoussen mausta. Huomio oli jännä sen vuoksi, että ainoa yhdistävä asia näiden kesken oli kaakao ja sekin oli toisessa jauheena ja toisessa suklaana. Erittäin positiivinen yllätys oli kuitenkin tofun maun täydellinen puuttuminen. Jes!1 kommentti:

  1. Tofu onkin hyvää vain jos se ei maistu tofulta. Vaatii hyvät mausteet. Useimmiten en ota riskiä, ettei peity kunnolla.

    VastaaPoista