lauantai 13. huhtikuuta 2013

Persikkasitruunapiirakka

Kaverini on useasti tehnyt marjapiirakkaa Chocochilin vadelmapiirakkaohjeella ja nyt päätin kokeilla minäkin. Täytteeseen laitoin vadelmien sijaan säilykepersikoita ja sitruunamehua, hieman pääsiäisteemaa tavoitellen. Pohjaan lisäsin toisella kierroksella enempi nestettä, koska ensimmäinen jäi hieman kuivaksi ja kovaksi.

Pohja:
100 g margariinia
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl soijamaitoa

Täyte:
500 g maustamatonta soijajogurttia
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 säilykepersikanpuolikasta pilkottuna
sitruunamehua

Sekoita margariini ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon. Sekoita lopuksi maito. Levitä piirakkavuokaan ja paista n. 200 asteessa n. 8 min.
Ravista jogurttipurkkia kunnolla, ettei siihen jää paakkuja. Sekoita jogurtin joukkoon sokerit ja persikat. Purista joukkoon sitruunamehua sopiva määrä. Paista 200 asteessa n. 30 min, kunnes jogurtti on hyytynyt. Puolessa välissä voi hieman laskea uunin lämpötilaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti