keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Suklaavanukas ja vaniljasoijajäätelö

Alkuvuonna on tullut harrasteltua Tupperware-tuotteiden hankkimista. Niitä on kertynyt jo huikeat 4 ja piakkoin pitäisi saapua 3 lisää. Eräs mahtiostos on ollut Mikrokannu (aiemmin tein sillä jo porkkanakakkua). Siinä voi höyryttää vihanneksia, keittää perunat parissa minuutissa, tehdä riisi- ja mannapuuroa ilman pelkoa pohjaanpalamisesta ja vaikka mitä muuta jännää. Kannun mukana sain muutaman tiedoston ohjeita kannulle, yhtenä ohjeena Suklaavanukas. Vanukasta olen tehnyt jo kolmesti, niin hyvää on tullut. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen olen tavallisen maidon sijaan käyttänyt vaniljasoijamaitoa, lopputulos maistuu ihan kaupan vanukkaille, Jacky Makupala ja mitä näitä nyt on.
Käyttämäni ohje muutoksineen on seuraava:

3,75 dl vaniljasoijamaitoa
0,5 dl   maissitärkkelystä
0,4 dl   sokeria
3 tl       tummaa kaakaojauhetta

Sekoita kaikki aineet (maissitärkkelys kannattaa siivilöidä joukkoon, jottei jää paakkuja) ja kuumenna mikrossa n. 7 minuuttia välillä sekoittaen. 

Samaa ohjetta voi varmaankin käyttää myös jossain muussa mikronkestävässä kulhossa, mutta takuuseen en mene, kun en ole itse kokeillut. =) Kokeilin lisätä joukkoon oikeaa suklaata, mutta sen kanssa rakenteesta tuli hieman rakeinen. Hyvää on ilman suklaatakin!

Suklaavanukkaan seuraksi halusin kokeilla vegaanisen jäätelön tekoa ilman iljettävää tofua. Lainasin kaverilta kanamunankorviketta ja käytin sen kananmunan tapaan. Lisäksi jäätelöön meni loput vaniljasoijamaidosta. Jäätelöstä tuli ennemminkin sorbettia, mutta maistui ihan kivalle. Omasta mielestäni vain sorbettimainen rakenne ei sovi tämän makuiseen jäätelöön. 

Valitettavasti jostain syystä x nämä tuotokset ovat jääneet kuvaamatta. Luulin, että kuvat löytyy, mutta eipä sellaisia sitten ollutkaan... Sen sijaan voitte ihastella aurinkoa rakastavaa koiraani =D

1 kommentti: