Ohjeen nappasin valion sivuilta, mutta päädyin hieman muokkailemaan sitä.
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl kermaa
250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
kourallinen kuivattuja aprikooseja
200 g valkosuklaata
Sekoita voi ja sokeri, lisää munat yksitellen välillä sekoittaen. Pilko aprikoosti ja suklaa, sekoita kuivien aineiden joukkoon. Lisää kerma ja kuivat aineet taikinaan. Nostele taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 50 minuuttia.
Kakusta tuli yllättävän hyvää ja mehevää, vaikka valkosuklaa ei hirveästi maistunutkaan. Aprikoosit antoivat mukavan säväyksen makuun. Tapojeni mukaan kuvaamisen muistin vasta siinä vaiheessa, kun suurin osa kakusta oli syöty tai pakastettu, joten kuvaan päätyi vain pieni pala kakusta. Mutta näkyypä kakun sisusta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti