sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Elvytystä ja viinijäätelöä

Edellisestä päivityksestä onkin vierähtänyt yli vuosi. Huhhuh. Aika elvyttää tämä blogi ja alkaa myös toteuttaa nitä moninaisia suunnitelmia, joita päässä liikkuu.

Aloitan ensimmäiseksi suurimmasta herkustani eli jäätelöstä. Jäätelökone on ollut käyttämättä kaapissa lähes 2 vuotta.  Aika siis kaivaa se sieltä, puhaltaa pölyt pois ja toteuttaa yksi suunnitelmista.
Poikaystäväni kanssa kävimme Etelä-Afrikassa lomalla ja osallistuimme viinikierrokselle. Herkullista jälkiruokaviiniä maistaessani, sain välittömästi idean kokeilla sitä jäätelössä. Toimme pullon vain tätä tarkoitusta varten. Se ei ehtinyt olla kaapissa kuin 3 viikkoa ennen ystävänpäiväaterian jälkiruuaksi päätymistä.

Jäätelöön tarvitset:
1cup tai 2,4dl kuohukermaa
½ cup tai 1,2dl maitoa
1 kananmuna
1/3 cup tai 0,8dl sokeria

1/4 cup tai 0,6dl jälkiruokaviiniä (tai likööriä)
Valkosuklaata rouheena

Vatkaa kananmuna kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen koko ajan vatkaten, kunnes kokonaan sekoittunut. Lisää joukkoon kerma ja maito ja lopuksi viini. Jäädytä jäätelökoneen ohjeen mukaan. Loppuvaiheessa lisää suklaarouhe. Jäätelöä tällä ohjeella tuli 4 annosta

Jäätelöstä tuli todella herkullista. Ei yhtään liian makeaa. Melkein harmittaa, että kyseistä viiniä ei tullut ostettua kuin 1 plo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti