tiistai 17. maaliskuuta 2015

Appelssiiniverhot

Muutimme poikaystävän kanssa yhteen vuodenvaihteessa. Verhoja ripustaessani huomasin, että huonekorkeutta olikin reippaasti enemmän kuin aiemmissa asunnoissamme ja kaikki verhot olivat liian lyhyitä. Huoneiden korkeus on 270 cm ja verhojen vaadittu pituu lähes yhtä paljon. Riittävän pitkiä ja vielä ulkonäöltään kivan näköisiä verhoja ei valmiina löytynyt mistään. Piti siis ommella sellaiset itse.

Sopiva kangas löytyi lopulta Ikeasta, kyseessä sis Majken-kangas oranssina. Mittasimme kaupassa 9m kangasta, jotta jäisi kutistumis- ja saumanvaraa.
Kun kotona aloin kangasta lopulta leikkaamaan, ei sitä ollutkaan kuin 8,26 m. Pikaisella laskutoimituksella yhden verhon mitaksi tulisi 2,75cm. (Verhoja siis tarvitaan tuolle seinälle 3) Siitä kutistumisvaraa 4% joten pesun jälkeen kangaspalojen mitaksi jäisi 2,64cm. Ei siis juurikaan saumanvaraa.
Pesin verhot kuitenkin ohjeen mukaan ja sen jälkeen ompelin siksak-ompeleet palojen päihin (saumuria ei vieläkään ole). Sitten käänsin hulpiot taakse ja ompelin verhojen pitkät sivut. Lopulta mahdollisimman pienellä saumanvaralla ja vain yhdellä käännöksellä ompelin lyhyet sivut. Kun ripustin ensimmäisen verhon ikkunaan, oli se (onneksi) hieman liian pitkä, joten sain vielä tehtyä verhojen alareunaan kunnon käännöksen. Verhoista tuli, pienestä jännitysmomentista huolimatta, oikein kivan näköiset. Kangas sopii erinomaisesti meidän olohuoneeseen. Ensi kerralla vaan tarkempana niiden mittojen kanssa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti