maanantai 14. helmikuuta 2011

Huopatossut

Äidilleni annoin joululahjaksi virkatut huopatossut. Lankana oli Novitan Huopanen, väreinä oranssi ja violetti, joita molempia kului yksi kerä. Virkkasin tossut yhtä aikaa molemmista väreistä, jolloin pinnasta tuli kirjava. Ohje oli Novitan sivuilta. Tossut olivat ensimmäinen virkkaustyöni ala-asteen jälkeen, joten aika tarkkaan piti aluksi lukea ohjeita. Ne valmistuivat suuren koukkukoon ja kaksinkertaisen langan ansiosta kuitenkin nopeasti ja olivat hyvin helppotekoiset. Ehkä sitä näiden myötä innostuu virkkauksestakin enemmän.
Tossut ennen huovutusta
Huovutin tossut 40 asteessa parin pyyheen kanssa, mutta ne jäivät melko suuriksi. En kuitenkaan uskaltanut alkaa huovuttamaan niitä uudestaan, etteivät olisi pienentyneet liikaa. Lahjan saaja voi nyt itse päättää haluaako tossuista pienemmät.

Huovutuksen jälkeen

3 kommenttia:

 1. Löysin sattumalta blogiisi. Kivat tossut! :) Malli näyttää hyvälle, pitäis itsekin kokeilla virkkaamalla. Huovutin vasta Huopasesta tehdyt palatossuni toistamiseen. Ensimmäisellä kerralla jäivät turhan suuriksi erityisesti leveyssuunnassa. Pohdin itsekin tuota kutistumista, mutta otin riskin! ;D Lopputulos oli hyvä, sillä tossut kutistuivat juuri sopivasti. Ja jonkin verranhan sitä kokoa voi vielä säädellä pesun jälkeen - jos venyttelee ja viruttelee paljon, saa tossut varmaan lähes takaisin edeltävään kokoon. Tottahan se kuitenkin on, että jos menee hyvin paljon liian pieneksi, niin siitä ei paluuta ole.. :/

  VastaaPoista
 2. Kiitos =)
  Tossujen kokoahan on tosiaan mahdollista venyttää vielä pesun jälkeen, mutta jotenkin omassa päässäni pyörii kuva vain vauvan jalkaan sopivista tossuista =D

  VastaaPoista
 3. Ite en oo huopasta muistaakseni koittanu huovuttaa. Mummolla tosin oli niitten huopumisen kanssa ongelmaa, niistä tuli kuulemma patalaput, eikä saanu millään pienemmiks. Ei kehdannu antaa sitte lahjaksikaan. :)

  VastaaPoista