lauantai 5. helmikuuta 2011

Kermakakku

Isälläni oli joulukuussa 50-vuotissynttärit ja sisareni kanssa järjestimme hänelle pienimuotoiset juhlat. Lupauduin tekemään synttärikakun ja sankarin toivomusten mukaan päälle tuli karkkia =D
Karkeista muotoilin kakun päälle kuorma-auton, traktorin peräkärryineen sekä sankarin nimen. Täydet kymmenet oli alunperin myös tarkoitus laittaa kakun päälle, mutta ne eivät sitten lopulta mahtuneetkaan.

Kakkupohjaksi tuli kolme kääretorttupohjaa, joihin ohje löytyy täältä. Kostutukseen käytin vaniljasokerilla maustettua maitoa. Täytteeksi tuli kuningatarhilloa, banaaneja ja kerma-rahka seosta.
Kuorrutin kakun kermavaahdolla ja lopuksi asettelin päälle karkit.

4 kommenttia:

 1. Aargh, mä en tajua, miten sä saat noi kuorruteet noin tasasiks. :D

  VastaaPoista
 2. Päällisen levittämiseen käytän mahdollisimman pitkää ja tasaista välinettä, tässä tapauksessa paistinlastaa. Sillä sitten sivelin reunasta reunaan pitkin, tasaisin ja kevyin vedoin, jolloin pinta tasoittuu mutta kermaan ei tule kuoppia. Ehkä siis juuri se, ettei paina hirveästi sitä kermaa.

  Pursotukset voisi tietysti olla tasaisemmat, mutta kai se riippu kokemuksestakin, että millaiset niistä tulee.

  VastaaPoista
 3. Hehee, mun oma pursotuskokemus on sillä asteella, että jos kakun päälle yleensä osuu kermaa, niin hyvä tulee. :D

  Nyt käytin sitä jättikokosta leipäveistä levitykseen, toimi kyllä paljo paremmin ku semmonen miniveitsi, millä tähän asti on levitelly noi. :)

  VastaaPoista