maanantai 18. heinäkuuta 2011

Raparperipiirakka

Raparperin ystävänä tein juhannuksena mökkituljaisiksi raparperipiirakan. Kauppaan ei taaskaan jaksanut lähteä, joten aineet piti valita sen mukaan, mitä kaapissa sattui olemaan. Ohje löytyi kotikokista, mutta muokkailin sitä aika rajulla kädellä.

Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita
1 muna
½ dl maitoa

Täyte:
1 prk sunnuntai vanilijaa
1 muna
1 dl maitoa
½ dl sokeria
reilu ½ litraa rapaperia
fariinisokeria

Sekä täytteen että pohjan valmistus oli helppoa. Pohjassa vain kaikki aineet sekaisin ja painellaan voideltuun vuokaan. Tämän jälkeen pohjan päälle ripotellaan pilkottu raparperi. Raparperi kannattaa pilkkoa aika pieneksi, jotta palat kypsyvät paremmin. Raparperin päälle ripotellaan fariinisokeria jonkin verran, itse laitoin ehkä puoli desiä. Loput täytteen aineista sekoitetaan keskenään ja kaadetaan vuokaan. Piirakkaa paistetaan uunissa 200 °C 30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Mimmonen pohja tosta tuli? Tuliko rapea murotaikinamainen, vai enemmän pullamainen? *metsästelee takuuvarmaa piirakkapohjan ohjetta*

    VastaaPoista
  2. Kyllä tuo on ehdottomasti lähempänä murotaikinaa kuin pullaa, mutta ei mustaakseni kuitenkaan aivan rapsahtelevan rapea ollut.

    VastaaPoista