perjantai 20. tammikuuta 2012

Ihmeellinen kylppärinpesin

Ensin tulivat ekotiskirätit ja nyt kylppärinpesimet. Koska bambulangasta neulottu tiskirätti on ihan toimiva ratkaisu, päätin ennakkoluulottomasti kokeilla myös kylppärinpesimen tekoa. Varsinkin kun uuden asuntoni kylpyhuone oli jokseenkin hirveässä kunnossa. Pesimet siis neulotaan 100% akryylilangasta, Novitan pehmoinen Pretty Baby sopii tarkoitukseen oikein hyvin. Yhteen pesimeen kului kyseistä lankaa n. 15 g kun neuloi koon 3,5 puikoilla, eli yhdestä kerästä saa aika monta pesintä tehytä. Pesimen teko oli äärettömän helppoa, ohje (saumattomaan) pyörönä neulomiseen löytyi Lankapirtti-blogista.

Eli aluksi luodaan 30 silmukka ja neulotaan suljettuna neuleena neljä kerrosta 1o1n joustinneuletta.
Tämän jälkeen neulotaan joka toinen kerros oikein ja joka toinen nurin. Joka toisella kerroksella lisätään tasavälein 5 silmukkaa, eli neulo kerrosta kuusi silmukkaa, lisäys, neulo kuusi, lisäys jne kunnes kerros päättyy ja viimeiseksi vielä lisäys. Seuraavalla lisäyskerroksella lisäyksien väliin tulee seitsemän silmukkaa, sitten kahdeksan jne. Lisää kunnes silmukoita on 60.
Neulo sitten lisäämättä 6 kerrosta ja aloita kaventamaan 5 silmukkaa tasavälein joka toisella kerroksella, kunnes jäljellä on 30 silmukkaa. Neulo jälleen neljä kerrosta 1o1n joustinneuletta, pujota lanka silmukoiden läpi, kiristä ja päättele lanka. Pujota aloituslanka luomisreunaan, kiristä ja päättele lanka. Pesin on valmis!
Pesimestä saa helposti suuremman tai pienemmän lisäämällä/vähentämällä lisäyskerroksia.


Itse tein ensimmäisen pesimeni tosiaan kylppärin jynssäystä varten, se ei yhtään houkuttanut, joten piti jotenkin saada siitä hieman mielenkiintoisempaa kokeilemalla hieman erilaista siivousvälinettä. Pesuun käytin aivan tavallista lattianpesuainetta samassa suhteessa kuin lattiankin pesuun. Ehkä hieman yllättäenkin pesin tosiaan toimii. Todistusaineistoksi liitän kylppäristäni parit ennen-jälkeen kuvat, joiden muutokseen on siis käytetty vain ja ainoastaan tätä pesintä.

Tekeekö mieli mennä suihkuun?


 Tämän operaation jäljiltä ensimmäinen pesin oli kyllä hyvin surullisen näköinen. Täynnä harmaita tahroja ja reikiä, roskiinhan se siis joutui. Uusi on kuitenkin jo tehty, saa nähdä mihin kaikkeen näitä vielä keksiikään käyttää.

1 kommentti:

  1. En muista, muistinko sanoa, mutta ainaki viime viikolla Pretty Baby:t oli alennuksessa Cittarissa. :)

    VastaaPoista