torstai 19. tammikuuta 2012

Minttuappelssiinipallerot & vaahtokarkkisuklaat

Ohjeeni minttuappelssiinipalleroihin nappasin Makuturistin blogista. Nämä ovat olleet tekolistalla jo pidempään ja joulun alla päätin toteuttaa viemisiksi. Omiin palleroihini vaihdoin vaniljatuorejuuston appelssiinin makuiseen, sillä vaniljaa ei s-marketista löytynyt. Lisäksi tuorejuuston määrä lipsahti hieman yläkanttiin. Pallerot oli helppo tehdä ja niiden jähmetyttyä jääkaapissa yön yli pyöritin pallot suklaassa.

Palleroihin tulee siis 1 pötkö minttudominoja, n. 2 rkl tuorejuustoa sekä vajaa levy suklaata kuorruttamiseen. Dominot murskataan ja joukkoon sekoitetaan tuorejuusto. Muotoillaan taikinasta palloja, annetaan jähmettyä jääkaapissa parisen tuntia ja kuorrutetaan suklaalla. Helppoa kuin heinänteko.

Vaahtokarkkisuklaidenkin ohje oli samasta blogista. Niiden ohje on kuitenkin alunperin Yhteishyvä-lehden ruokaliitteestä. Idea näissä on mielenkiintoinen. Sulatetaan vaahtokarkkeja kattilassa margariinissa, minkä jälkeen joukkoon sekoitetaan riisimurot. Vaahtokarkkimössö kuivui aika nopeasti, joten sai pitää vauhtia yllä, etteivät ne jähmettyneet jo kattilaan. Nämäkin pyöriteltiin lopuksi suklaassa, itse käytin Fazerin taloussuklaata. Tuli myös huomattua, että Haribon vaahtokarkit sopivat sulattamiseen paremmin kuin Euroshopperin, joita käytin piparkakkutalossa.

Vasemmalla vaahtokarkkisuklaat ja oikealla minttuappelssiinipallerot
Molempien versioiden hankalin vaihe oli se, kun palleroita kuorruttaessa ne putoilivat suklaaseen ja niiden ylössaaminen oli hankalaa. Lisäksi suklaa alkoi homman venyessä jähmettyä ja sitä piti sulatella uudelleen. Lopputuloksesta tuli hyvä, mutta viimeisen työvaiheen ärsytys jäi varmaankin jossain määrin kytemään alitajuntaani, sillä kun seuraavalla Gigantin-vierailullani hoksasin suklaansulatuskoneen kaikkine oheistarvikkeineen vaatimattomaan 19,90 hintaan, niin pakkohan sellainen oli sitten ostaa. Minulla ei näitä "turhia" kodinkoneita vielä montaa olekaan, joten tämä lisää joukkoa kivasti. Mukaan sai siis kahdeksan (minä yhdeksän, koska kaksi samanlaista oli tarttunut päällekäin) suklaamuottia, veitsen/lastan, jolla ylimääräisen suklaan saa muottien päältä pois, kierrehaarukan, kaksipiikkisen haarukan, dippaustikkuja (laitetta voi siis käyttää myös suklaafonduen tekoon) sekä kuivausritilän suklaille. Ei huono ostos mielestäni.

Lisäksi täytyy vielä laittaa tähän loppuun kuva itselleni hankkimastani joululahjasta (josta seuraavat osat tulevat varmastikin sopivasti syntymäpäiväksi ja ensi jouluksi...). Suurena Don Rosa fanina tämä oli pakko hankkia. Riittää ainakin luettavaa joksikin aikaa.
Don Rosan kootut, osa 1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti