tiistai 10. tammikuuta 2012

Vauvan jakku, haalarihousut sekä revontuli

Kun ennen joulua ei pystynyt päivittämään lahjojen edistymisestä, niin nyt on jäänyt päälle joku lukko, eikä kirjoitus oikein suju. Ehkä se tästä alkaa taas lutviutua, kun saa pientä ruuhkaa purettua. Ensimmäiseksi siis vironvillasta neulotut vauvan (vai voiko enää kutsua vauvaksi, jos lapsella ikää 1+?) jakku, samaa sarjaa haalarihousut ja ylijääneestä langasta tuli tekaistua vielä revontulihuivikin.

Jakkuun ja housuihin ohje oli Suuri Käsityö -lehden vanhemmasta numerosta, kuitenkin tämän vuosituhannen puolelta. Lehti on tällä hetkellä hukassa, joten ei voi tarkistaa... Ohje oli kohtuu yksinkertainen, paljon ommeltavia saumoja. Housuissa hankaluutta tuotti pelkän ohjeen lukeminen ilman neuletta: se vaikutti todella oudolta, mutta selkisi kyllä hyvin kun oli neulomuksen kanssa siinä vaiheessa. Värejä en näissä alkanut tasailemaan, yhtä väriä kun oli pitkä pätkä ja tasailun takia olisi joutunut hukkaamaan todella pitkiä pätkiä lankaa. Nyt jokaisesta kappaleesta tuli melko lailla erivärisiä.
Lopputulos on mielestäni kiva, mutta aika karheaksi jäivät, kun viime hetkellä oli taas operaatio päällä enkä ehtinyt niille paljon mitään tekemään. Tädin neuvojen mukaan kuulemma mäntysuopaliuoksessa liottaminen olisi paras tapa pehmittää neulomus, täytynee kokeilla seuraavan operaation yhteydessä.


 Lopusta langasta tuli siis tehtyä siskolle "joululahjaksi" revontulihuivi. Tämän huivin pingotus oli muuten ensimmäinen kerta, kun huomasin kyseisestä operaatiosta oikeasti olevan jotain hyötyä huivissa! Aiemmin kaikki huivit ovat olleet niin suuria jo valmiiksi, että ei ole hirveästi tehnyt mieli niitä pingotella vielä suuremmiksi, mutta tämän kohdalla se oli jopa tarpeen ja lopputulos olikin onnsitunut.

Pahoittelen pimeää kuvaa...

2 kommenttia:

  1. Riittipä siitä langasta vielä äiteenkin villapaitaan jämiä, jos vaikka omaa lankaa olisi liian vähän, työni aloitinkin sitten niillä jämillä. saapi nähdä mitä tulee, mallia kun ei ole olemassa muuta kuin päässä
    Tuo puku on kyllä aivan ihana ja nuo värit Aahhh...

    VastaaPoista
  2. Noi ruskanvärit on kyllä kauniit. Hauska kokonaisuus, takaata näyttää melkeen haalarilta värien samanlaisuuden takia ja edestä päin on selkeästi takki ja housut. :)

    Vironvillan kohdalla se pingottaminen tulee ehkä just olennaiseks, kun muutenki sillä neuloessa neule tahtoo jäädä aika takkusen oloseks. Ainaki oma huivi silis huomattavasti pingottamalla. Nyt se vaan pitäis pingottaa uudelleen, kun on käytössä mennyt ihan koppuraks ja kutistunu taas. x)

    VastaaPoista