keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Sämpylät

Makeita herkkuja on tullut tehtyä jo useampia ja halusinkin kokeilla myös leivän tekoa. Sämpylöiden ajattelin olevan helppoja ja yksinkertaisia. Ohjeen otin Kotiruoka-keittokirjasta.

Taikinanjuuri:
4 dl vettä
1 dl maitoa
50 g hiivaa
3 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja

Lisäksi:
2 tl sokeria
1 ½ tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen ja sekoita joukkoon jauhot ja kaurahiutaleet. Kohota lämpimässä paikassa n. 10-15 minuuttia kunnes taikina kuplii.
Lisää mausteet ja loput jauhoista vähitellen.
Leivo taikinasta sämpylöitä ja anna niiden kohota. Hyvin kohonnut sämpylä tuntuu pehmeältä ja siihen jää sormella painettaessa kuoppa.
Paista 225 asteessa n. 10-15 minuuttia.

Sämpylät onnistuivat yllättävän hyvin, mutta suolaa olisi voinut olla mielestäni enemmän. Kaikki tuli kuitenkin syötyä, joten ei mennyt hukkaan tämä kokeilu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti