sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Korsettitoppi

Meillä on kurssin kanssa ollut joka vuosi tapana järjestää sitsit. Tämän vuoden teemana oli villi länsi ja halusin pukeutua saluunatytöksi. Etsin netistä kuvia tämän hahmon pukeutumisesta ja korsetit tulivat esille hyvin olennaisena osana tätä tyyliä. En ole koskaan ennen tehnyt mitään yhtä vaativaa ja nytkin helpotin työtä sen verran, että tein korsettitopin. Väriksi valikoitui musta. Halusin alunperin tehdä toppiin myös jotain koristelua ja ostin sitä varten tummanpunaista satiininauhaakin. Topin teko jäi kuitenkin niin viime tippaan, että koristelut sai unohtaa. Täysin musta korsettitoppi on kuitenkin mielestäni tyylikäs ja monikäyttöisempi.
Ohje oli Suuri Käsityö-lehdestä, nro 1/2005.
Korsettitoppiin tuli kolme kerrosta. Sisimmän, eli vuorikerroksen, tein vanhasta satiinimekosta, jota en ole käyttänyt sen ostamisen jälkeen. Välikerros tuli paksusta puuvillakankaasta ja päälimmäinen kerros morsiussatiinista. Satiinin kanssa minulla kävi hyvä tuuri, sillä ostamani pala oli kangaskaupan viimeinen, kun juhliin oli aikaa alle viikko. Topin tueksi tuli seitsemän pätkää rigilenenauhaa.
Topin teko ei ollut yhtä vaikeaa kuin aluksi luulin, mutta rigilenen laittaminen ei ohjeen mukaan onnistunut. En tiedä miten se olisi oikeasti pitänyt tehdä, mutta minä en sitä tajunnut. Laitoinkin nauhat kujiinsa topin ollessa nurinpäin, ja käänsin oikeat puolet esille kun ne olivat jo paikallaan. Mikäli olisin käyttänyt metallisia luita, ei tämä olisi varmasti onnistunut. Rigilene oli onneksi kuitenkin sen verran joustavaa, että kesti pienen vääntämisen.
Toppiin tuli taakse vetoketju, mikä oli pukemisen kannalta hieman haastavaa, sillä toppi oli kuitenkin melko tiukka. Lopputulos ei ollut yhtä siisti kuin olisin halunnut, ehkä koska en tehnyt vetoketjulle mitään suojakaitaletta. Yläosaan tuli vielä pieni hakanen varmistukseksi.
Lopputulos oli siisti, istuva ja pysyi ylhäällä ihan helposti. Olinkin hyvin tyytyväinen aikaansaannokseeni.

5 kommenttia:

 1. Oli musta tosi siistin näkönen, sopi sulle tosi hyvin! Hienosti onnistuit! :)

  Spiraaliluu saattas ehkä vääntämisen kestää, mutta ei varmaan jäykemmät teräsluut. Rigilene oli tohon varmaan paras ratkasu, kun vaate ei oo kovin rajuun käyttöön ja toisaalta noin kapeella vyötäröllä ei tartte huolehtia vartalon muokkauksestakaan. ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos =)
  Jos joskus intoudun korsettia tekemään, niin siihen tulisi sitten varmasti metallisia luita ja kiristysmahdollisuuskin. Mutta tämä toimikoon tällaisena harjoituskappaleena.

  VastaaPoista
 3. Niin no, sulla ei oo oikeen sitä läskiä, mistä enää kiristää kapeempaa vyötäröä. ;P

  VastaaPoista
 4. Miten vaan :D Ainahan sitä silti voi vielä pikkasen kiristää? ;)

  VastaaPoista
 5. Toki aina voi. Eri asia, missä vaiheessa se sitte alkaa painaa kylkiluita ennemmin ku siirtää sen rasvan paikkaa. :D

  VastaaPoista