sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Kauratyyny

Isäni valittaa usein hartioiden kireyttä ja kipeyttä, joten päätin antaa hänelle joululahjaksi kauratyynyn. Sen voi lämmittää mikrossa ja asettaa hartioille tai vaikka jalkojen päälle helpottamaan kipuja ja lihasjumeja.
En halunnut ostaa kaupasta valmista tyynyä vaan tein sen itse. Se oli helppoa. Tarvitaan vain tukevahkoa kangasta, kauraa ja ompelukone.

Isäni tyynyyn kului 25 cm 140 cm leveää puuvillaa.
Taitoin suorakaiteen muotoisen kankaan kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain ja ompelin pitkät sivut kiinni suoralla ompeleella. Näin muodostui 70 cm pitkä putki, joka oli toisesta päästä auki. Käänsin putkilon oikein päin ja kaadoin sen sisään n. 1,5 kg kauraa. Tämän jälkeen ompelin putken avonaisen pään kiinni niin että saumanvarat jäivät sauman sisälle.
Tasasin kaurat suurin piirtein puoliksi putken molempiin päihin ja sen jälkeen ompelin vielä keskelle sauman, jotta kaikki kaurat eivät valuisi yhteen päähän.


Lahjan mukana annoin tietysti myös käyttöohjeet: Lämmitä tyynyä mikrossa pari minuuttia kunnes kauranjyvät tyynyn sisällä lämpiävät ja aseta sen jälkeen tyyny hartioille tuomaa lämpöä.

4 kommenttia:

 1. Niin munkin mielestä ;)
  Ei yhtä tylsä kuin kaupasta valmiina ostettu, kun saa kangasvalinnalla vähän persoonallisuutta siihen ja lahjan saajakin tietää, että lahjan eteen on jonkin verran nähty vaivaa.

  VastaaPoista
 2. Myöski se, etten ainakaan henkilökohtaisesti oo kovin ihastunu kauppojen peruskauratyynykankaaseen, muistaakseni monissa se on semmosta karkeeta ja nyppyyntyy helposti.

  VastaaPoista
 3. Pakko torttu sanoa että on hieno. Sitä saunatakkia edelleen oottelen :D
  Ja noihin käyttöohjeisiin, meidän pussin ohjeissa luki vielä että lämmittää vesi mukia samaan aikaan ettei kaurat pala :)

  VastaaPoista