Sulatin n. 1 ½ levyä Pandan valkosuklaata ja sivelin sitä pullasudin kanssa kakkuvuokaan. Ylijääneen suklaan kaadoin leivinpaperille ohueksi kerrokseksi ja jähmetin molemmat jääkaapissa.
Kun valkosuklaa oli jähmettynyt, otin jäätelöt pakastimesta ja annoin niiden pehmitä jonkin aikaa. Ensiksi laitoin vadelmajäätelön vuuan pohjalle.
Kuten ylläolevasta kuvastakin näkyy, vuoka jäi vajaaksi. Tämä johtui jäätelön vähäisestä määrästä, mitä en ehtinyt korjata kakun tekoon mennessä. Laitoin kakun takaisin pakastimeen odottamaan tarjoilua.
Tarjoilua varten kumosin kakun lautaselle, jolloin huomasin, ettei keksipohja ollut onnistunut aivan niin kuin ajattelin. Murut levisivät pitkin lautasta. Mutta ainakaan pohjan läpi leikkaaminen ei ollut hankalaa. Pohja olisi siis sittenkin tarvinnut enemmän voita sitomaan murut yhteen.
Valmiin kakun koristelin ylimääräisestä valkosuklaasta lohkaistuilla paloilla ja valkosuklaaraasteella
Kakku maistui mielestäni todella hyvältä, toisaalta siinä oli jäätelöä ja valkosuklaata, joten miten se edes voisi maistua miltään muulta ;)
Mä en kestä. Vesi kielellä. Hmm, meillä on jäätelöä, mutta mistä ihmeestä tähän hätään löytyisi valkosuklaata....
VastaaPoistaToi oli tosi hyvää! Ei se pikkuinen rapiseminen syömistä haittaa. Ellei sitte tekis jonku sokerikakku-tyyppisen pohjan jossain muussa astiassa... Tietysti siinä tulee taas ongelmaks kiinnittäminen. Entä jos niitä keksejä sekottas jäätelöön ja tekis siitä pohjan? :D
VastaaPoistaMun uusi lähikauppani on onneksi auki kymmeneen joka päivä, niin voi käydä hakemassa puuttuvan suklaan ;)
VastaaPoistaJäätelön sekoittaminen kekseihin on itseasiassa aika hyvä idea. Seuraavalla kerralla taidankin kokeilla sitä =D