maanantai 26. joulukuuta 2011

Synttärikakku

Kuten viime vuonnakin, tein myös tänä vuonna isälleni syntymäpäivälahjaksi kakun. Hänelle on hyvin vaikea keksiä lahjoja, mutta kakuista hän tykkää ja ne eivät jää nurkkiin pyörimään turhina. Tämän kertainen kakku oli vain pienelle porukalle, joten kokosin sen yhdestä kääretorttupohjasta. Viiden munan kakusta tuli kuitenkin 11 munan kakku, kun yksi munista oli jo valmiiksi rikki ja ensimmäinen pohja ei irronnut leivinpaperista (JA haisi lisäksi erittäin paljon munakkaalle, en tiedä mikä meni pieleen, kun olen ajatellut kääretorttupohjan olevan idioottivarma tapa leipoa kakku).

Kakun väliin tuli vadelmahilloa, banaania ja mustikkarahkaa (mustikoita, purkki rahkaa ja purkki kermaa). Kostutuksen tein jälleen kerran vaniljamaidolla. Päälle keitin kinuskia.

Kinuski
2dl kermaa
2dl fariinisokeria
1 rkl voita

Keitä kermaa ja fariinisokeria kunnes siitä saa muotoiltua pallon, kun pudottaa pisaran kylmään veteen. Lisää vielä voi joukkoon, jolloin saat kinuskille kiiltävän pinnan. Kaada kinuski kakun päälle. Se jähmettyy melko nopeasti, joten levityksessä kannattaa olla nopea. Tästä satsista tuli melko paksu kerros näin pienen kakun päälle, mutta kinuski onkin niin hyvää, ettei haittaa ;)

Lopuksi pursotin vielä kakun päälle kermat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti