sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Painepesuri ja hautakivi

Työkaverille herkkuja osa 4.
Viimeisenä työpäivänä meillä oli hautausmaalla tapana viedä herkkuja koko poppoolle, joten tuotoksen piti olla hieman suurempi. Koska suurin osa kesästä menikin hautakiviä pestessä, oli jokseenkin helppo päättää mitä vien: tietysti kakun painepesurin ja hautakiven muodossa.

Kakun pohja tuli kääretorttupohjasta
5 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
3-4 rkl perunajauho
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot ja kaada pellille. Paista 200 asteessa n. 8 minuuttia. Näihin kakkuihin meni kaksi kääretorttupohjaa.

Kakun väliin kokeilin Kinuskikissan raparperi-mansikka-valkosuklaa-täytettä. Pesurin päälle muotoilin kahvan ja suihku-osan ylijääneistä kääretorttupaloista.
Koristelu:
Käyttämämme pesuri oli keltainen, joten sen väristä yritin toteuttaa. Kakkua tehdessäni ulkona oli todella kauhea ukkonen ja äitini mukaan se vaikutti ratkaisevasti kerman koostumukseen. Se herottui todella helposti ja lopulta siihen ei uskaltanut pistää paljoakaan väriä saati vatkata kovin jähmeäksi. Valkoinen osa on täytteestä yli jäänyttä valkosuklaakermavaahtoa, musta lakritsikastiketta ja pesurin renkaat sekä virtakytkin kekseistä. Hautakiven päälle värjäsin kermavaahdon lakritsikastikkeella ja sininen on elintarvikevärillä värjättyä kermaa.
Lopputulos maistui todella hyvältä, mutta olin hieman pettynyt kakun ulkomuotoon. Hautakivi onnistui hyvin (lukuunottamatta sinisen värin hienoista valumista), mutta pesurin suihkuosan totetus oli liian sotkuinen. Olisi pitänyt varata enemmän aikaa ja tarvikkeita kakun toteutukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti