maanantai 16. elokuuta 2010

Hihatin

Kaverin Novita-lehdestä (olisikohan ollut syksy 2009) bongasin aivan ihanan valkoisen hihattimen ohjeen. Olen pitkään halunnut tehdä hihattimen ja tuo ohje näytti juuri sopivan helpolta mutta haastetta löytyi hihasta toiseen jatkuvasta palmikkoparista. Lankana hihattimessa on tavattoman pehmeä Tempo. Langanmenekki oli 3 kerää l. 300 g. Toisin kuin ohjeessa oli neuvottu, tein hihojen osuudet pyöröneuleena tasoneuleen sijasta, kaikenlaisten saumojen ompelu kun on mielestäni neuleiden teossa se kaikkein turhauttavin osuus. Saumoista tulee aina liian paksut ja jäykät ja niihin kuluu paljon aikaa.
Työ oli todella helppo ja nopea tehdä, sillä Tempo on ihanan paksua ja pehmeää lankaa, jota neulotaan paksuilla puikoilla, muistaakseni koko 8. Palmikkokuviokin oli todella helppo, kun pääsi vauhtiin. Montaa luentoa ei tekemiseen lopulta kulunutkaan. Työ neulottiin yhtenä kappaleena oikeasta hihasta vasempaan. Oikean hihan valmistuttua jatkoin neulomista tasona ja selkäosan jälkeen vaihdoin taas pyöröneuleeseen. Lopuksi neuloin vielä viitisen senttiä joustinneuletta selkäosuuden ympäri.
Hihattimesta tuli muuten todella hieno, mutta kun sen laittaa päälle niin... Koska tempo tosiaan on melkoisen paksua lankaa, saa hihatin kädet näyttämään todella paksuilta ja hartiat leveiltä. Sitä kun käyttää vaikka topin kanssa, niin vartalon mittasuhteet eivät osu ihan kohdilleen
Hihatin edestä
...takaa...
lähikuva takaosasta

2 kommenttia: