torstai 26. elokuuta 2010

Rosetit

Edelleen tulee vappujuttuja. Seuravaaksi pääsenkin sitten vihdoin kesän tuotoksiin ja jossain vaiheessa toivottavasti vielä tämän syksynkin.
Elikkäs pätkiskakun ja munkkien lisäksi tein vappuna rosetteja. En ole aikaisemmin edes tiennyt mitä rosetit ovat ja ensimmäisen kokemuksen sain kun puraisin itse paistettua. Sain äitini siskolta joksikin lahjaksi joskus rosettiraudan, eli siis metallisen tapin, jonka toisessa päässä oli vaihdettava metallinen tähti- tai kukkakuvio.
Raudan mukana tullut taikinaohje sisälsi olutta, mutta koska itse en oluesta pidä, etsin vaihtoehtoisen ohjeen. Sellainen löytyi Kotiruoka-kirjasta.

Taikina
2 munaa
½ dl sokeria
1 ½ dl maitoa
1 ½ dl vehnäjauhoja

Sekoita kaikki aineet.
Rosetit uppopaistetaan yksitellen rasvassa, joten paistamiseen tarvitaan n. 5 dl öljyä ja melko pieni kattila/pata. Uppopaistoon löydät hieman vinkkejä munkit-kirjoituksesta.
Kuumenna rosettirauta rasvassa ja valuta ylimääräinen rasva takaisin. Kasta rauta taikinaan niin, ettei yläreunaan tartu taikinaa. Anna valua hetki ja upota rasvaan. Anna paistua vaaleanruskeaksi. Nosta paperin päälle ja irrota varovasti raudasta. Kuumenna rauta uudelleen rasvassa ja kasta taikinaan jne.
Voit siivilöidä jäähtyneiden rosettien päälle vanilijasokerilla maustettua tomusokeria ennen tarjoilua.

ensimmäiset yritykset

valmis rosetti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti