maanantai 16. elokuuta 2010

Pullia pullia

Päätin sitten elämäni ensimmäisen kerran leipoa pullia ihan itse. Ohjeen sain siskolta kommentein "helppo ja tulee tosi hyviä". Tämän perusteella päätin ottaa härkää sarvista ja kokeilla, jospa minäkin onnistuisin.
1l maitoa
100g tuorehiivaa
4dl sokeria
2tl suolaa
2rkl kaardemummaa
4 munaa
200-250g rasvasulaa
vehnäjauhoja
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva. Ei saa lämmittää uudestaan.
2. Lisää sokeri, suola, kaardemumma, munat ja rasva. Sekoita hyvin.
3. Lisää jauhoja kunnes taikina on sitkeää ja irtoaa kulhosta.
4. Anna kohota. (minulla meni melkein tunti)
5. Laita uuni kuumenemaan, 175-200 asteeseen.
6. Pyörittele pullat ja anna kohota vielä hetki.
7. Voitele pullat munalla ja päälle raesokeria.
8. Paista uunissa kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja irtoavat pellistä.

Itse tein perinteisten pikkupullien lisäksi korvapuusteja. Ohje oli muuten sama, mutta kohottamisen jälkeen kaulitsin taikinasta ohuehkon levyn, jolle levitin voita ja ripottelin kerroksen kanelisokeria. Rullasin levyn ja leikkasin tangosta vinoon hieman kolmion mallisia kappaleita. Nostin ne sitten pystyyn, kapea pää ylöspäin, painoin etusormilla kolmion kärjen alas, jolloin pullaan jäi kaksi "kuoppaa". Munaa ja sokeria päälle ja uuniin.
Pullista tuli tosiaankin hyviä. Minulla tosin pikkupullat hieman repeilivät, mutta korvapuustit onnistuivat lähes täydellisesti.

Vielä kuva yksittäisestä korvapuustista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti