maanantai 16. elokuuta 2010

Pääsiäismunat

Pääsiäisen kunniaksi halusin tehdä kavereille suklaamunia ja kokeilla samalla uutta piparminttu-aromiani. Aromia tuli suklaaseen kuitenkin aivan liikaa ja suklaasta tuli todella väkevää. Sellaista ei voinut tarjota, joten siitä vähästä suklaasta, joka jäi jäljelle, syntyi vain viisi hyvin ohutta munaa. Tiedoksi vain, että kannattaa lisätä näitä "aromeja" tippa kerrallaan, vaikka purkin kyljessä lukee mitä. Omassani luki, että annostellaan teelusikalla, joten laitoin samantien koko teelusikallisen -> hirveä maku. No ensi kerralla tietää paremmin. En tällä kertaa uskaltanut kokeilla uudestaan, joten minttusuklaan teko siirtyy jälleen hamaan tulevaisuuteen.
Aloitin munien tekemisen piirtämällä leivinpaperille mieluisen kokoiset munat. Sulatin suklaan ja levitin sen lusikalla ääriviivojen sisäpuolelle. Todella helppoa. Näistä munista tuli todella ohuet vähäisen suklaan takia, mutta jos ja kun sitä on enemmän, kannattaa kovettaa ensimmäinen kerros jääkaapissa ja sitten lisätä uusi kerros vanhan päälle. Näin munat eivät sula samantien kun sellaisen ottaa käteen. Suklaana käytin Fazerin sinistä ja valkosuklaana karkkien kiinnityksessä ja munien raidoituksessa Pandan valkosuklaata. Kun maitosuklaa oli kovettunut, sulatin valkosuklaan ja tein siitä munien päälle raitoja ja täpliä. Näiden päälle laitoin Fazerin TuttiFrutti pussin makeisia, jotka leikkasin sopivan kokoisiksi viipaileiksi.
Tässä vielä kuva tuotoksista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti