maanantai 16. elokuuta 2010

Koiralle vaatetta

Olen pitkin talvea miettinyt, että koiralle pitäisi saada lisää vaatetta, varsinkin kun lämpötilat lähentelevät välillä -30 astetta. Eilen sitten käväisin Eurokankaassa ostamassa tarvikkeet pariin takkiin. Tänään lähdin kaverin luo ompelemaan, itsellä kun ei omaa ompelukonetta ole. Ja kaverihan ne sitten ompeli, todettiin, että ompelukoneen terveyden kannalta on parempi niin.
Takkien malli on hyvin yksinkertainen. Niissä on vain kaksi palaa. Toinen muodostaa varsinaisen takki-osan ja toinen kiedotaan vatsan ympäri kiinnittämään takki.
Ensimmäinen takki on paksusta mustasta kiiltäväpintaisesta Cicero-nahasta (ei kuitenkaan missään nimessä aitoa). Kankaassa itsessään oli jo valkoinen teddy-vuori, joten sitä ei tarvinnut ommella erikseen.
Tässä kuva varsinaisen takin muodostavasta palasta. Kyseessä siis mustan kankaan nurja puoli
 
Kappaleen takaosaan (kuvassa oikealla) ommeltiin kuminauhat, joista koiran jalat pujotetaan ja takki pysyy paikallaan. Etuosan ulokkeisiin ommeltiin tarranauhaa, joka kiinnittää takin edestä.
Seuraavana kuva kankaan oikealta puolelta. Toiseen reunaan ommeltiin pienen neliön muotoiselta alueelta kiinni n. 60 senttiä pitkä suikale, joka kiedotaan koiran ympäri. Suikaleen päihin ommeltiin myös pätkät tarranauhaa, joilla sen saa kiinnitettyä. Lisäksi kiinnitin liimattavasta heijastinnauhasta leikattuja kuvioita ja nauhoja takin reunoihin ja sivuihin, koiran näkyvyyden parantamiseksi.

Vielä kuva valmiista takista käyttäjän päällä


Teimme myös toisen takin, se tuli turkoosista lumihiutale-/kukka-kuvioisesta fleecestä aivan samalla kaavalla kuin musta takkikin. Sitä voi lauhalla kelillä käyttää sellaisenaan tai sitten oikein kovilla pakkasilla laittaa tuon mustan takin alle. Vettä se ei kuitenkaan pidä, joten märillä keleillä sitä ei voi käyttää.


Jo aiemmin tein pikaisesti koiralle pipon. Materiaalina oli vaaleanvihreää fleeceä, pätkä ruskeaa trikoota ja pätkä silikonikuminauhaa. Lopputuloksena oli tämä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti